Groninger Belang: ‘Wiebes speelt Groningers tegen elkaar uit’

nieuws

Groninger Belang wil dat minister Wiebes ophoudt met Groningers tegen elkaar uit te spelen.
Deze oproep doet fractievoorzitter Bram Schmaal.

“Ons is gebleken dat minister Wiebes sommige raadsleden uit het aardbevingsgebied uitnodigt om mee te praten over hoe het verder moet in het gasdossier. Dit zijn toevallig net de raadsleden die lid zijn van partijen die nu in de Haagse regering zitten. Deze lokale politici van de VVD, D66, CU en CDA laten zich hier voor lenen en zijn op gesprek geweest bij Wiebes om over het gasdossier te praten en problemen aan te dragen en oplossingen te bespreken. Wat wij begrijpen wisten burgemeesters in Groningen van niets.”

Groninger Belang vindt dit heel gevaarlijk. “Wij moeten als politiek in Groningen een eenheid vormen, en het beste voor Groningen nastreven. Nu zie je dus dat Wiebes Groninger Politici uit elkaar speelt langs Haagse lijntjes. Tegen alle afspraken in gaat hij onder de radar en probeert hij zo steun te krijgen voor zijn plannen die geen echte oplossing zijn voor Groningen. Wij vinden het echt jammer dat deze raadsleden van landelijke partijen zich hier voor laten lenen. Je zit niet voor Den Haag in een gemeenteraad maar voor je eigen gemeente!” vertelt Schmaal.

Politici van andere partijen worden door Wiebes dus niet uitgenodigd voor onderonsjes. “Wij zouden er ook niet op ingaan” zegt Schmaal “Den Haag breekt belofte op belofte, laat Groningers al jaren in onzekerheid en kapotte huizen zitten, wij moeten als Groningen als eenheid optreden. Geheime onderonsjes dragen daar niet aan bij. Wij hopen dat dit snel ophoudt!” Groninger Belang heeft hierover inmiddels schriftelijke gesteld aan het provinciebestuur.

Deel dit artikel: