Gratis bakfiets voor wegbrengen grofvuil

nieuws

De gemeente Groningen beidt vanaf nu inwoners gratis de mogelijkheid een bakfiets te gebruiken voor het wegbrengen van grofvuil. Dat moet de stad schoon houden en zwerfvuil tegengaan.

Stadjers kunnen grofvuil viermaal per jaar gratis afleveren bij de twee afvalbrengstations in de stad. Het vuil kan ook tegen betaling opgehaald worden.

Vanaf nu kunnen mensen een bakfiets reserveren bij de Stadswerkplaats aan het A-kerkhof. Daar krijgen zij een verklaring mee, die ze kunnen laten ondertekenen op het afvalbrengstation, en bij terugkomst weer kunnen afgeven. De kosten van de huur worden doorberekend aan de gemeente. Binnenkort komen er ook twee elektrische bakfietsen beschikbaar.

Deel dit artikel:

 1. Begrijpt, dat je met jonge politici ook een beleid krijgt gericht op jongeren. (Een omaatje van 75 met slechts
  een AOW-tje op een bakfiets). Oplossingen van een lik me vestje.

  De ouderen zullen van dit ‘wellust’ niet profiteren. En moeten zwaar blijvend dokken.

  Wellicht mogen de ouderen de rekening in dat geval ook declareren bij Joost van Keulen en Amrut Sijbolts. Als ze gebruikmaken van de (geen reklame) afhaalservice dat hierin is gespecialiseerd. Werkt ook samen met de gemeente. Althans het wordt gelinkt op de site van de gemeente.

 2. Met andere woorden deze bakfietsen gaan massaal gebruikt worden door verhuizende studenten die daarna nog even wat afval wegbrengen voor een stempeltje.
  Ik geloof er geen snars van dat mensen deze optie gaan gebruiken die ver van de stort afwonen, oftewel een schijnoplossing voor een nijpend probleem wat volgens de gemeente geen probleem is.

  1. Nee, die is snel vergeten. Te weinig spraakmakend geweest. Dit kan je positief of negatief inschatten.

   Ik denk dat velen de naam Piet Huisman en Tonny van de Vondervoort niet meer zullen herinneren. Terwijl ze verantwoordelijk waren voor een zeer zwarte bladzij in de geschiedenis van onze politiek.

 3. Mooi, wij hebben geen auto en hebben deze zomer 2 keer een bakfiets gehuurd om na onze verhuizing uit Amsterdam naar Groningen troep weg te brengen. We zijn geen studenten, we zijn oud genoeg voor de griepprik, en met een beetje samenwerking komen we die helling bij de Electronstraat wel op. Ja, ophalen op vaste dagen zou makkelijker zijn, maar onze ervaring in Amsterdam, met wekelijkse ‘grofvuildagen’, is dat je de hele week in de bankstellen, boekenkasten, toiletpotten zit. Kies maar, dus!

 4. Ik vrees dat hier niet veel gebruik van gemaakt zal worden. Om een flink eind met een beladen bakfiets naar een afvalbrengstation te rijden valt niet mee. Het wordt je echt niet gemakkelijk gemaakt met zo’n bakfiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *