Glazen ʼReuzenkindʼ moet patiënten en bezoekers protonencentrum UMCG troost bieden

nieuws
Foto: Danja de Jonckheere

Bij de ingang van het protonentherapiecentrum van het UMCG is een vier meter hoog ʼreuzenkindʼ van glas geplaatst.
Het kunstwerk, gemaakt door kunstenaar Herman Lamers, is vier meter hoog en weegt 15.000 kilo.

Kunstenaar Herman Lamers gaf het standbeeld de titel: ʼHet jongetje dat zich als reus voordoetʼ. Het kunstwerk is gebaseerd op een 3D scan en symboliseert de mens die bergen verzet in technische en medische ontwikkeling. Door 450 glasplaten van 10mm te stapelen en te verlijmen is een transparant en indrukwekkend beeld van een jongetje ontstaan. Lamers: “Wij hopen dat het kunstwerk patiënten, bezoekers en anderen die het passeren troost biedt en zij zich gesterkt voelen door het ʼreuzenkind”.

Jonge kinderen met kanker hebben bijzonder veel baat bij protonenbestraling omdat hiermee gezond weefsel wordt gespaard. Dat is extra belangrijk voor kinderen omdat zij in de groei van hun leven zijn en hun gezonde lichaamscellen extra gevoelig zijn voor straling.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *