Fietspad Helperzoom heeft hobbelende betonplaten

nieuws

Het nieuwe fietspad aan de oostzijde van de Helperzoom, onderdeel van de Fietsroute Plus tussen Groningen en Haren, is in gebruik genomen. Niet iedereen is enthousiast.

Ligfietser Edmond Varwijk maakte bovenstaande foto van het nieuwe pad en schrijft: ‘Nieuwe fietspad Helperzoom gefietst. Vrijliggend, maar twee keer een tricky kruising en helaas weer (nu al) hobbelende betonplaten. Waarom geen asfalt of betonstrook?’. Iemand anders zegt: ‘Het is een bonkebonkpad. Het doet mij denken aan hoe ze vroeger snelwegen aanlegden met betonplaten en dat bonkte ook altijd.’

De Fietsroute Plus tussen Groningen en Haren gaat voor meer veiligheid en een betere doorstroming zorgen.

Deel dit artikel:

 1. dit soort dingen wordt bedacht door automensen (wie heeft er niet tenminste 1 auto tegenwoordig) en er lag nog een partij platen uit de koude oorlog..

  1. Tsja, deze stad stelt idd consequent autoverkeer boven fietsverkeer….. Daar erger is me ook dagelijks aan. Het heilige statussymbool maakt blijkbaar nog steeds veel indruk op onze lokale bestuurders. Misschien moeten alle fietsers ook eens een weekje met de auto komen, dan wordt vast duidelijk hoe naar al die auto’s in Stad echt zijn.

 2. Ik weet niet of het door automensen is bedacht, ik weet echter wel dat de door jou aangehaalde automensen dit fietspad volledig hebben betaald!

  1. De meeste fietsers (studenten misschien uitgezonderd) hebben ook gewoon een auto voor de deur staan maar maken bewust de keuze om in de stad de fiets te pakken.
   En de houderschapsbelasting is zeker geen geoormerkt geld voor de aanleg van fietspaden, daar wordt met name de megadure operatie bij de rondweg van betaald, om maar iets te noemen. Automobilisten mogen blij zijn met al die fietsers, als iedereen de auto zou nemen stonden we allemaal stil

 3. hebben ze een vrije -race baan ( fietspad) gescheiden van het overig verkeer “hebben”..ze weer wat te zeiken ..de elite groenlinkseligfietsers …(het soort fietsers die hun bureaustoel op hun fiets hebben geknoopt ..) ..het is ook nooit goed ..

 4. Zelfde aannemer als het fietspad langs het Noordwillemskanaal naar Haren zeker? Het Vreemde is dat er op het stukje langs de Saaksumborg superstrak en snel asfalt ligt. Zo gauw je de bocht om bent is het bonkebonke. De meeste stadsfieters zullen er weinig last van hebben. Die rijden op dikke banden die meestal ook niet erg hard opgepompt zijn. Ik vind het ook vreemd dat het wandelpad daar nu helemaal verdwenen is.

 5. Ik heb hier gisteren nog gefietst en vond het alles meevallen. Er is een naad voelbaar maar veel meer dan dat niet. Ik hoop dat het zo blijft.

  Het pad is heerlijk breed en een grote vooruitgang ten opzichte van het smalle fiets pad langs de rijbaan voor auto’s. Vreemd dat er nu een mooi fietspad ligt dat overduidelijk een verbetering is en er toch nog geklaagd moet worden over de automobilisten. Ik ben gelukkig beide en pak steeds vaker de fiets in de stad omdat dit soort mooie paden wordt aangelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *