Donar wint topper tegen Den Bosch

Donar heeft zaterdagavond in eigen huis de topper tegen New Heroes uit Den Bosch gewonnen. De Groninger basketballers wonnen met 80-75.

Het team van New Heroes staat onder leiding van oud-Donarcoach Ivica Skelin. Hij kreeg bij de teampresentatie een staande ovatie van het Groninger publiek.

Donar had geen gemakkelijk avond tegen de Bosschenaren. Na het eerste kwart was het verschil maar 4 punten: 22-18. In het tweede kwart liep Donar uit naar 29-19, maar bij rust was het verschil weer 4 punten: 41-37. Kort na rust kwam Den Bosch op een 41-44 voorsprong, mede door twee driepunters van New Heroes-spelverdeler Keshun Sherill, die moeilijk af te stoppen was. Binnen anderhalve minuut wist Donar echter de achterstand om te zetten in een 52-44 voorsprong. Het derde kwart eindigde bij 65-55. Na 1 minuut in het laatste kwart was het 69-55. Die voorsprong was genoeg. Donar speelde geen goed laatste kwart, maar wist de voorsprong vast te houden.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau met 20 punten en Sean Cunningham met 13 punten. Bij New Heroes was Keshun Sherill topscorer met 19 punten.

Donar blijft koploper in de Dutch Basketball League en heeft 6 punten uit 3 wedstrijden. Alleen Landstede uit Zwolle heeft, net als Donar, nog geen wedstrijd verloren.

De eerstvolgende wedstrijd voor Donar is komende woensdag. Dan speelt de ploeg van coach Erik Braal de eerste wedstrijd in de FIBA Europe Cup tegen Istanbul BBSK uit Turkije. Die wedstrijd wordt gespeeld in Leek.