Donar wint thuis van Istanbul BBSK

sport
Sean Cunningham (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar is begonnen in de FIBA Europe Cup met een overwinning op het Turkse Istanbul BBSK. In het sportcentrum in Leek werd het 90-81.

De thuisploeg ging goed van start en stond na het eerste kwart voor met 17-10. Daarna had de ploeg veel last van Damian Kulig, die met scherp schoot en uiteindelijk 25 punten zou scoren. Ook kregen de Groninger basketballers veel fouten tegen. Zo hadden Jobi Wall en Drago Pasalic voor rust al 3 persoonlijke fouten. Bij rust was het 41-33.

In het derde kwart liep Donar eerst uit naar 56-42. Met name Grant Sitton was in dit kwart ‘hot’. Hij maakte in dit kwart al zijn 13 punten, waaronder 9 uit driepunters. Toch kwamen de Turken dichterbij, zodat het verschil aan het eind van het derde kwart nog maar 6 punten was: 68-62. In het laatste kwart was het nog lang spannend, maar toen Arvin Slagter 3 minuten voor tijd met een driepunter zorgde voor 87-74, was de wedstrijd wel gespeeld.

Topscorers bij Donar waren Teddy Gipson met 17 punten, Grant Sitton met 13 punten, Jason Dourisseau met 12 punten en Arvin Slagter met 11 punten.

De volgende wedstrijd van Donar in de Europe Cup is op 24 oktober. Dan speelt de ploeg van coach Erik Braal een uitwedstrijd tegen een andere Turkse tegenstander: Pinar Karsiyaka uit Izmir. Tussendoor speelt Donar nog een competitiewedstrijd tegen Landstede, komende zondag in Zwolle.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *