Donar verliest van Landstede

Donar heeft voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. In Zwolle werd het zondagmiddag tegen Landstede 88-81.

Landstede was vooraf de enige ploeg die, net als Donar, nog geen wedstrijd verloren had. De Zwollenaren konden de Groningers in de eerste helft dan ook prima bijbenen. Na het eerst kwart was het 28-29, bij rust 45-49. Toen gaf Donar gas en aan het eind van het derde kwart was er een ruime voorsprong: 57-70. De overwinning leek binnen, maar Landstede vocht zich terug en ging er uiteindelijk met de zege vandoor.

Topscorers bij Donar waren Shane Hammink en Drago Pasalic met beiden 15 punten. Bij Landstede waren Sherron Dorsey-Walker (20 punten) en Kaza Kajami-Keane (19 punten) topscorers.

Donar staat nu, samen met New Heroes uit Den Bosch en Aris uit Leeuwarden, op een gedeelde tweede plaats in de Dutch Basketball League en heeft 6 punten uit 4 wedstrijden.