Donar opent competitie met winst op Weert

Donar heeft zondagavond, een dag na de gewonnen wedstrijd om de Supercup, de eerste wedstrijd in de Dutch Basketball League gewonnen. In MartiniPlaza werd het tegen Basketbal Academie Limburg uit Weert 90-53.

De openingsfase was nog voor de gasten met twee rake driepunters (2-6), maar daarna was de thuisploeg beter bij de les, en via een 14-0 run werd het 16-6. Aan het eind van het kwart was de stand 18-14. In het begin van het tweede kwart kwam Weert nog terug tot 21-21, maar daarna liep Donar uit tot 31-21, en bij rust was het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen wel duidelijk: 47-25. Na het derde kwart was het 72-40.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau met 17 punten en Thomas Koenis met 14 punten.

Donar is door het grote puntenverschil gelijk koploper van de Dutch Basketball League. De eerstvolgende wedstrijd van Donar is komende woensdag. Dan is Aris uit Leeuwarden de tegenstander in MartiniPlaza.