Donar ook met gemak langs Aris

Sean Cunningham van Donar (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft woensdagavond in eigen huis de competitiewedstrijd tegen Aris uit Leeuwarden gewonnen. Net als afgelopen zondag tegen BAL Weert (90-53) was het verschil groot: 91-57.

Bij Aris speelden oud-Donar-spelers Sjoerd Koopmans en Bas Veenstra. Alle vier de kwarten werden door de thuisploeg winnend afgesloten. Na het eerste kwart was het 25-17, bij rust 47-29. Na drie kwarten was de tussenstand 73-47. Opvallend was het aandeel van jongeling Rienk Mast. Hij kreeg 16 minuten speeltijd en maakte daarin 12 punten.

Topscorers bij Donar waren Jordan Callahan met 17 punten, Thomas Koenis met 15 punten en Teddy Gipson met 13 punten.

Donar blijft koploper in de Dutch Basketball League en heeft 4 punten uit 2 wedstrijden. Komende zaterdag speelt Donar alweer de volgende wedstrijd; ook een thuiswedtrijd. Dan is New Heroes uit Den Bosch de tegenstander, met oud-Donarcoach Ivica Skelin.