Categorieën: OOG Ochtendshow

De winst van Donar, het verlies van GHHC en het gelijkspel van Oranje Nassau

De winst van Donar, het verlies van GHHC en het gelijkspel van Oranje Nassau in de samenvatting van het OOG Sportnieuws in de Ochtendshow

Het was een slechte dag voor de clubs uit de stad en Haren in de eerste klasse E. Alleen Oranje Nassau pakte een punt. PKC’83, VV Groningen en Gorecht gingen onderuit. ON verspeelde de eerste twee punten van de competitie thuis tegen Noordscheschut dat het eerste punt pakte. VV Groningen verloor in en tegen Bedum met 2-1. PKC’83 verloor in Hoogeveen met 2-1 van HZVV, dat tot nu toe alle wedstrijden won. Gorecht ging thuis met 3-1 onderuit tegen Winsum. ON staat na vier wedstrijden derde, PKC’83 is zesde, VVG achtste en Gorecht tiende.

Donar heeft zaterdagavond in eigen huis de topper tegen New Heroes uit Den Bosch gewonnen. De Groninger basketballers wonnen met 80-75. Het team van New Heroes staat onder leiding van oud-Donarcoach Ivica Skelin. Hij kreeg bij de teampresentatie een staande ovatie van het Groninger publiek. Donar blijft koploper in de Dutch Basketball League en heeft 6 punten uit 3 wedstrijden. Alleen Landstede uit Zwolle heeft, net als Donar, nog geen wedstrijd verloren.

De dames van Martini Sparks hebben zaterdagavond ook hun tweede duel in de basketball league verloren. Met werd 74-43 voor Loon Lions uit Landsmeer. Martini Sparks staat na twee duels nog op 0 punten.

Jong FC Groningen won zaterdagavond in Noordwijk met 5-1 van SJC. FC Groningen steeg naar de vijfde plaats in de derde divisie op zaterdag met veertien punten uit acht wedstrijden.

De hockeydames van GHHC moeten nog altijd wachten op hun eerste competitiezege. Zondag ging het team op eigen veld met 2-0 onderuit tegen Oranje-Rood uit Eindhoven. GHHC staat nu weer alleen onderaan, met 2 punten uit 8 duels. Vorige week stond Huizen op een gedeelde laatste plek, maar dat team heeft nu 3 punten, dankzij een 1-1 gelijkspel bij HDM.

Voor meer sportnieuws kun je luisteren naar onderstaande audiofragment.

Het sportoverzicht is tot stand gekomen dankzij onze collega’s van OOG Sport. Luister iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur voor de laatste uitslagen, live sportverslagen en interviews.

OOG Ochtendshow

Recente berichten

Staan na woensdag twintig Handige Harry’s en Harriettes op straat? “Gemeente mag eigen inwoners niet over het hoofd zien”

Bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag zullen vele ogen gericht zijn op het agendapunt Stadshavens. De…

24 minuten geleden

‘Woensdag veel zon, komende dagen kans op buien’

Het is eerst nog volop zonovergoten voorjaarsweer. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en daarmee…

7 uur geleden

“Het kan niet zo zijn dat er geen jongerenwoningen in Stadshavens komen”

In de nog te realiseren wijk Stadshavens moeten ook jongerenwoningen komen. Dat vindt de fractie…

7 uur geleden

Bewoners Hoornsediep balen dat groen plaats heeft gemaakt voor parkeerplekken: “Egels en hazen zijn verdwenen”

Bewoners aan het Hoornsediep en de Rivierenhof balen. Hun groene omgeving heeft in de afgelopen…

8 uur geleden

Automobilist schept scooterrijder op Griffeweg

Bij een verkeersongeluk op de Griffeweg is dinsdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt. Dat meldt een…

9 uur geleden

Student & Stad wil kabelgoot voor opladen elektrische auto’s toch mogelijk maken

Ondanks dat de wethouder vorige maand negatief adviseerde wil de fractie van Student & Stad…

9 uur geleden