Categorieën: Nieuws

Bouwproject studententoren Reitdiep in buitenlandse handen

Vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar Round Hill Capital (“Round Hill”) en de internationale investeringsmaatschappij KKR hebben samen de nog te bouwen 74-meter hoge studentenflat aan Hoogeweg in Groningen overgenomen. 

De twee investeerders uit de VS en het Verenigd Koninkrijk nemen het bouwproject over van Borghese Real Estate en Urban Developers. Het nieuwe studentencomplex wordt gebouwd aan de Hoogeweg, vlakbij de Zernike Campus. In de woontoren komen 467 zelfstandige studio-appartementen en 231 short-staywoningen. Naar verwachting zullen de woningen begin 2020 worden opgeleverd. Het hoogste punt van de woontoren komt op 74 meter, waarmee het beeldbepalend gaat worden voor de Groningse ‘skyline’.

De twee investeerders kochten eerder al het voormalig Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht, om op deze locatie 750 studenten- en starterswoningen te realiseren.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • De rendementen zullen wel naar een belastingparadijs verdwijnen, mede betaald door de Nederlandse belastingbetaler.

  • Zo'n "Capital"-bedrijf doet dit alleen als ze denken hoge winsten te maken. Ze kopen het nu voor relatief weinig, de huurtarieven voor de appartementen worden hoog (kunnen ze doen wegens de krapte op de studentenwoningmarkt), ze plegen weinig onderhoud, en dan over een jaar of tien verkopen ze het door met een dikke marge. De toekomstige koper? De gemeente natuurlijk.

  • Men 'moet' bij een gebouw dat hoger is dan 30 meter een windhinder/windgevaar onderzoek laten doen: NEN 8100.

    Vanwege de windimpact in een omgeving dient het onderzoek 6 x de hoogte van de hoogbouw te omvatten.
    In dit geval dus: 74 meter x 6 = 444 meter !

    Is dit windhinder/windgevaar rapport goed uitgevoerd...?
    Hebben aan- en omwonenden dit rapport gezien en beoordeelt....?

    Mevrouw Kiki

  • Geweldig om te lezen hoe de raad inclusief het college van B&W zich weer eens laten naaien door in dit geval een tweetal investeerders (lees hedgefund) door nu het in aanbouw zijnde trollencomplex over te nemen van een Nederlands investeerders. Jongeren hebben hier plaatsgemaakt voor studenten, huurtoeslagen verdwijnen in de zakken van de investeerders en de verantwoordelijken uit het college van B&W waaronder de wethouder, die kunnen hun broek omhoog trekken na weer eens genomen te zijn.

    • Het college van B & W heeft hier niets mee te maken. het is gewoon een vastgoedtransactie, waar ze niets over te zeggen hebben. Het enige verschil is dat de Nederlandse investeerder een buitenlandse is geworden.

      • De gemeente Groningen heeft destijds medio 2012 gezegd dat hier woningen voor jongeren zouden worden gebouwd, wat later is gewijzigd in woningen voor jongeren en studenten en weer later, zoals inmiddels ook valt te lezen op het bouwbord en in dit artikel, woningen voor studenten.

        Denk jij nu werkelijk, dat wanneer hier expliciet voor jongeren, dus niet voor studenten, zou worden gebouwd ditzelfde hedgefund er een Euro zou hebben ingestoken? Daar waar zij haar sociale huurwoningen in de etalage heeft gezet, nu blijkt dat studenten het rad van fortuin, the moneymaker voor zowel de RUG, de Hanzehogedroomfabriek en zij welke hier zorg voor (kunnen) dragen is geworden voor nu en de nabije toekomst.

        Met dank aan deze gemeente, welke alles in het werk blijft stellen om het de hierboven genoemde instellingen te behagen, enkel die ene vraag blijft nog altijd onbeantwoord en overeind staan, hoeveel miljoenen kost het deze gemeente op jaarbasis omgerekend naar het aantal studenten, daar kun je namelijk nergens iets over terugvinden.

        • Wat een onzin kraam je nu allemaal weer uit Middenweg? In de praktijk komen jongeren en studenten vrijwel overeen. Die flat was altijd al voor studenten bedoeld.

  • Net als leerlingen en studenten zeker? Je zou ditzelfde aan jongeren welke een woning zoeken moeten gaan vertellen. Denk al te weten wat hun antwoord gaat worden. Zo langzamerhand ben jij verworden tot de Kiki van dit forum, al doe ik Kiki daar tekort mee

Recente berichten

Verdachten van aanrijding peuter weer vrij; politie nog bezig met onderzoek

De twee mannen die worden verdacht van het aanrijden van een kind, dinsdagavond rond zes…

12 minuten geleden

Start Rui Mendes in de basis tegen Telstar? ‘Ik denk dat hij mooi in ontwikkeling is’

Er breekt een zeer spannende speelronde aan voor FC Groningen. De ploeg van trainer Dick…

43 minuten geleden

Gronings whiskyplatform European Whisky Auctions bestaat drie jaar

Begonnen als lokale start-up, uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van online whiskyveilingen. European…

3 uur geleden

Wielrenner gewond na aanrijding door vrachtwagen

Een wielrenner is donderdagochtend gewond geraakt na een aanrijding aan de Duinkerkenstraat. Dat meldt RTV…

3 uur geleden

Blauwbörgje krijgt afdeling voor jonge mensen met dementie

Zorgaanbieder Dignis opent op 15 mei in 't Blauwbörgje een nieuwe afdeling voor jonge mensen…

4 uur geleden

Krakers: ‘wij vertrekken zodra gemeente met plannen komt voor jeugdsynagoge’

De krakers van de voormalige jeugdsynagoge aan de Folkingedwarsstraat blijven daar zitten totdat de gemeente…

4 uur geleden