Bob de Jumbokat overleden

nieuws
Foto: Anja Lammerts

Bob de Jumbokat die jarenlang de harten van vele mensen in de Oosterparkwijk veroverde is overleden. Dat heeft zijn baasje zaterdag in het begin van de avond bekend gemaakt.

Tot vorig jaar was Bob vaak te vinden in of bij de supermarkt aan het Linnaeusplein of in de buurt van het UMCG. De supermarkt leek zijn favoriete plek. Slapen in uitgepakte voorraaddozen, stiekem water drinken uit de emmers waar de bloemen in stonden, maar vooral heel veel geaaid en aangehaald worden door al die supermarktbezoekers. Want Bob was populair. Zo populair dat hij zelf zijn eigen Facebook-pagina had (en heeft) waar tientallen fans foto’s en verhalen deelden.

Sinds vorig jaar mei liet Bob zich niet meer in de supermarkt zien. Bob zijn baasje verhuisde naar de andere kant van de stad waardoor de avonturen in De Oosterparkwijk afgelopen waren. Zaterdagavond werd op de Facebook-pagina bekend gemaakt dat Bob afgelopen donderdag is overleden. Op de pagina verschenen direct diverse reacties. “Och arme Bob”, schrijft Magda. “Hij heeft de Oosterparkers en het personeel van het UMCG zo veel vreugde gegeven. Hij verbond mensen met elkaar in de supermarkt.” Nick schrijft: “Bob, pareltje van de Oosterparkwijk. Het ga je goed ouwe reus!”

Het bericht op Facebook waarin het baasje van Bob het overlijden bekend maakt:

Deel dit artikel: