Actie personeel UMCG uitgesteld

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

De actie van het personeel van het UMCG om 17 oktober een zondagsdienst te gaan draaien gaat niet door. “Het draaiboek ligt nog in de kast maar eerst moet het personeel zich uitspreken, wij leggen de nieuw CAO neutraal aan onze leden voor.” zegt Harma Schrage van FNV-welzijn.

Er ligt nu een voorstel bij de leden van diverse bonden voor een nieuwe CAO.  Zij hebben tot 29 oktober de tijd om zich voor of tegen de CAO uit te spreken. Al meer dan 10 maanden hebben de personeelsleden van de universitaire ziekenhuizen geen cao. Zij willen een betere regeling voor oudere werknemers, verlagen van de werkdruk en een loonsverhoging. De verlaging van de werkdruk en een generatieregeling moet afgesproken worden per ziekenhuis.

Bestuursvoorzitter Jos Aartsen, van het UMCG, beloofde zijn personeel, half augustus tijdens een stille tocht door het ziekenhuis, dat er eind september een CAO zou zijn. Voor personeel in en rond de operatiekamers stelde Jos Aartsen een bindingspremie voor van 5000 euro als personeel zich voor drie jaar zou binden aan het UMCG.