22 boten uit heel Nederland roeien 55 kilometer van Stad naar Electra en terug

nieuws
Foto Andor Heij

Aanstaande zondag doen 22 boten, met 83 deelnemers mee in de Waterwolf Roeimarathon, een 55 kilometer lange roeiwedstrijd vanuit de stad Groningen over het Hoendiep, het Aduarderdiep en het Reitdiep bij Electra en terug.

De 22 aangemelde ploegen zijn afkomstig uit heel Nederland, van Groningen tot Maastricht. Extra bijzonder is de deelname van de Groningse skiffeurs Klaas Breunis en Rene Brandhoff, die de 55 kilometer lange wedstrijd solo roeien. De Hunze organiseert sinds 2006 de zogeheten Waterwolf, die zijn naam ontleent aan Gemaal De Waterwolf, langs het Reitdiep bij Oldehove, het verste punt van de tocht. 

Marathonroeien is een relatief onbekende tak van de roeisport, waarbij wedstrijden van vijftig kilometer of meer worden geroeid. Hunze-bestuurslid Betty Goedewaagen benadrukt dat de sport niet alleen is weggelegd voor superfitte topatleten: “Het leuke is juist dat marathonroeien geschikt is voor heel uiteenlopende sporters. Vorig jaar hadden we een oud-Olympiër, dit jaar doen er mensen mee die nog maar net roeien.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *