1E: PKC’83 verslaat koploper, eerste nederlaag Oranje Nassau

Foto Andor Heij. PKC'83 - Drachtster Boys.

PKC’83 versloeg in de eerste klasse E op zaterdag de nog ongeslagen koploper Drachtster Boys met 4-3. Oranje Nassau ging met 4-2 onderuit bij de nieuwe koploper HZVV. VV Groningen won van Olde Veste’54 en Gorecht speelde gelijk tegen Balk.

In een leuk duel met veel kansen op sportpark De Kring won PKC’83 met 4-3 van Drachtster Boys. Aziz Geyik zette de Friezen nog op voorsprong, maar Simon Schreiber en Brian Inge maakten er 2-1 van voor de Groningers. Een minuut na de voorsprong tekende Rob Schokker voor de 2-2. Direct daarna werd het zelfs 2-3 via Robin Zuidema. Na rust miste PKC een strafschop, Door een kopbal van Schreiber werd het 3-3 en ook Inge maakte zijn tweede met een schot in de verre hoek: 4-3. PKC moest daarna terug en ontsnapte een paar keer aan een doelpunt.

‘We hebben een beetje gemazzeld”, aldus PKC trainer Bennie de Jong. “We hebben een jonge onrijpe ploeg, maar met veel strijdlust en op basis van die strijd was het een terechte overwinning”.

Oranje Nassau ging voor het eerst dit seizoen onderuit. In Hoogeveen won HZVV in de slotfase met 4-2. Voor ON scoorde Mitchel Schievels twee keer.

VV Groningen won thuis met 4-2 van Olde Veste’54 uit Steenwijk. Al binnen de minuut opende Davy Wilkens de score voor VVG. Giovanni Salvo maakte er 2-0 van. Direct daarna scoorde Olde Veste tegen. Na de pauze stelden Salvo en Yoshi Supriatra orde op zaken. Olde Veste maakte nog wel de 4-2, maar de overwinning van VVG kwam niet in gevaar.

Gorecht verspeelde in de slotfase in Haren twee punten tegen Balk: 1-1. Na rust had Remmert van Stempvoort Gorecht op voorsprong gezet. Twee minuten voor tijd werd het 1-1.

Oranje Nassau staat vijfde, PKC zesde, VVG zevende en Gorecht tiende.