1E: ON nog ongeslagen, PKC ziet rood, blessuretijd beslissend

Foto Andor Heij

Oranje Nassau won ook de derde wedstrijd in de eerste klasse E op zaterdag. VVG verloor in dezelfde klasse in blessuretijd van Drachtster Boys en PKC’83 zag in de wedstrijd tegen Balk twee keer rood.

ON won in Steenwijk met 2-1 van Olde Veste ’54, waar Groninger Willem Lanjouw trainer is. ON kwam voor via een kopbal van Dennis Molema. ON ontsnapte toen Olde Veste twee keer de lat raakte. Na rust tilde Mitchel Schievers ON naar 0-2. Olde Veste kwam nog terug tot 1-2 en raakte ook nog eens de paal. ON kreeg echter ook diverse kansen om de wedstrijd helemaal te beslissen.

PKC’83 beëindigde de wedstrijd tegen Balk met negen man en verloor in eigen huis met 1-0. Sip Jaap Bos veroorzaakte een strafschop en kreeg rood. Johan Geertsma benutte het buitenkansje voor de Friezen. Vlak voor rust kreeg ook Lennon Schoobaar rood wegens een slaande beweging. Balk kreeg door de numerieke meerderheid na rust kansen om de score te verhogen, Dat gebeurde niet en de negen van PKC hadden ook zomaar de gelijkmaker kunnen maken.

Voor VV Groningen leek de thuiswinst tegen koploper Drachtster Boys zo goed als binnen, maar VVG verloor toch met 3-2. Door Rob Schokker namen de Friezen een voorsprong. Ifeayi Gorissen en Davey Wilkes maakten er 2-1 van voor VVG. In blessuretijd scoorde Drachtster Boys echter twee keer en bleef VVG met lege handen.

Gorecht uit Haren pakte in Damwoude tegen rode lantaarndrager Broekster Boys in de blessuretijd juist de winst. Broekster Boys stond na 90 minuten met 4-3 voor, maar Gorecht won alsnog met 4-5. Mark Haverkamp scoorde twee keer, Remmert van Sempvoort, Rik van der Hem en Hein van Marrum maakten de andere treffers. Van Marrum was het goudhaantje met de winnende.

ON heeft negen punten en staat achter Drachtster Boys en HZVV derde. PKC’83 is vierde met zes punten. VVG en Gorecht hebben er vier en staan zevende en achtste.