Categorieën: Nieuws

Twaalf jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist tegen Korrewegschutter

Tegen de Korrewegschutter, Azim A., is 12 jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist wegens poging tot moord.

Bij de schietpartij in oktober vorig jaar raakte een student dusdanig gewond dat hij grotendeels verlamd is geraakt. Hij heeft een dwarslaesie. De student was een willekeurig slachtoffer van A.

Er werden vijf kogels op hem afgevuurd. Het slachtoffer eist bovendien een schadevergoeding van 930 duizend euro.

De 21-jarige verdachte beriep zich tijdens de zitting steeds op zijn zwijgrecht. Over de verdachten die aanwezig waren bij de schietpartij doet de rechtbank op 19 oktober uitspraak. De verdachten die hielpen Azim A. onder te duiken worden vrijdag voorgeleid.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • verdiende loon is nog te weinig de arrogantie ook !walgelijk mannetje dat die er is

    NOOIT MEER LOS LATEN
    en dan zeggen mijn familie heeft er last van wat een lef !

    familie van de slachtoffer dat is erg ! wat die jongen moet door staan zijn hele leven weg (sterkte toe gewenst !!!)

    en als Azim ulg zijn tijd heeft voldaan terug reis van herkomst

  • Ik heb het gehele proces via twitter gevolgd en we kunnen rustig vaststellen dat we met een malloot te maken hebben die in een waanwereld leeft, die conclusie hadden de meesten vooraf al gemaakt maar werd vandaag nog even 'vetter' aangezet.
    Z'n gehele houding werd door iedereen als stuitend ervaren, zelfs de meest domme crimineel weet hoe te handelen in zijn voordeel in een rechtbank maar Azim niet.
    En mocht er daadwerkelijk dwangverpleging worden opgelegd en hij houdt dezelfde houding dan komt hij gewoon nooit meer vrij, en wat heet vrij als je naar de detentie als ongewenst vreemdeling het land word uitgezet naar Turkije aangezien hij niet over de Nederlandse nationaliteit beschikt.

    ( De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft hem twee jaar geleden verteld dat zijn verblijfsvergunning niet wordt verlengd en hij een inreisverbod van tien jaar krijgt. Ibrahim is in Nederland geboren en getogen, maar heeft alleen de Marokkaanse nationaliteit. ( dit over de kop schoppende Marokkaan Ibrahim C, hoofddader van het doden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere in 2012 )

    En ja Inspector Marc voor mij is hij geen mens ongeacht wat jij zegt.

    • Ik snap niet dat de media nog steeds niet in de gaten heeft dat hij gewoon een Turk is en zeker geen Nederlander, journalisten van tegenwoordig roep toeteren elkaar maar na en doen geen onderzoek terwijl dit gewoon openbaar is bekendgemaakt.

      bewijs voor alle slapende journalisten van vooral DVHN en de politie zelf dat vlak na de zaak ook een leugen de wereld in stuurde ( https://www.dvhn.nl/groningen/Voortvluchtige-Aynaci-20-verbleef-niet-illegaal-in-Nederland-22605946.html )
      Bewijs intrekking :
      https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2012-19158.html

      Tekst intrekking:

      Intrekkingen Nederlanderschap, Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)
      Bij beschikking van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 7 september 2012, onder nummer 9306.14.0045, is het Koninklijk Besluit van 8 maart 2010, nummer KB 10000581, inhoudende de naturalisatie van E***, B***, geboren te Erbaa (Turkije) op 2 mei 1975, nationaliteit: Turkse, met toepassing van artikel 15, eerste lid, aanhef en onder d, van de Rijkswet op het Nederlanderschap ingetrokken. Dit besluit is eveneens van toepassing op de minderjarige kinderen Aynaci, Azim, geboren op 21 februari 1997, nationaliteit: Turkse en A****, A****, geboren op 19 oktober 2005, nationaliteit: Turkse.

  • Voor poging tot moord kun je twintig jaar krijgen. In combinatie met TBS wordt meestal niet de maximale straf gegeven. De vraag is of poging tot moord aantoonbaar is. Ik denk dat deze gast een persoonlijkheidsstoornis heeft. Zal nooit helemaal te vertrouwen zijn. Als ik Google zie ik dat dat hij waarschijnlijk de Nederlandse nationaliteit niet heeft. Die is ingetrokken omdat zijn moeder destijds heeft nagelaten na de totstandkoming van haar naturalisatie al het mogelijke te doen om zijn oorspronkelijke nationaliteit te verliezen; Je zou dus kunnen kunnen overwegen het heerschap na uitzitten van zijn straf een enkele reis Turkije te bezorgen met een permanent inreisverbod naar Nederland.

  • Een tot op het bot gestoorde, sadistische crimineel :-(
    Levenslang opsluiten (maar dan ook écht levenslang), in Marokko graag.

      • Ik hoop het wel. Turkije mag ook, alleen is de kans op bezoek van bijvoorbeeld familie en (criminele) vriendjes daar waarschijnlijk groter en dat is hem wat mij betreft niet gegund.
        Maar alles beter dan de tamelijk comfortabele onderkomens in Nederland die hier gevangenissen worden genoemd.

  • Na 12 jaar het land uitzetten. Weg ermee. Het zijn dure gasten en daar werken wij als Nederlanders voor. Dus na 12 jaar het land uitzetten.

  • Nu het land uit NU ..( GEEN CENT MEER UITGEVEN) ...anders kan die hufter ook nog profiteren van ons "Humaan"..gevangenen beleid ..

Recente berichten

“Woensdag zomers warm, ook komende dagen warm met kans op regen- en onweersbuien”

De komende dagen gaan zomers warm verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op woensdag…

7 uur geleden

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat

De zoekactie naar een mogelijke drenkeling in het Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat. De afgelopen…

7 uur geleden

Deelnemers strijden om de felbegeerde Kunstbende Awards in De Oosterpoort

Deelnemers hebben dinsdag in De Oosterpoort gestreden om de Kunstbende Awards. Het ging om een…

8 uur geleden

Brandweer bevrijdt kat die vastzit achter ventilatierooster

Brandweerlieden hebben dinsdagavond een kat bevrijd die vast was komen te zitten achter een ventilatierooster.…

9 uur geleden

Donar stunt in geweldige wedstrijd tegen Antwerpen

Donar heeft dinsdagavond voor 3700 toeschouwers in een spektakelstuk gewonnen van Telenet Giants Antwerp. De…

9 uur geleden

Kleintje Voetbalkamp Groningen strijkt neer in Haren: “Bij ons is iedereen gelijk, er zijn geen indelingen op niveau”

Voetbalkamp Groningen is deze week neergestreken op de velden van Be Quick in Haren. Het…

9 uur geleden