Sergio Padt geen aanvoerder meer van FC Groningen

sport
Sergio Padt

FC Groningen doelman Sergio Padt heeft zijn aanvoerdersband ingeleverd. Dit na het incident in een trein zondagavond. Padt had geen geldig treinkaartje en reageerde agressief tegen twee conducteurs die hem een boete wilden geven.

Padt noemt in een verklaring zijn reactie “stom”. “Ik ben in de trein gestapt en op een bepaald moment heb ik mij toen onfatsoenlijk gedragen. Dit is ongelooflijk dom geweest. Aan alle betrokkenen wil ik mijn welgemeende en oprechte excuses aanbieden.” Padt is er bewust van dat hij een voorbeeldfunctie heeft: “Daarom vind ik ook dat ik niet langer aanvoerder kan zijn van FC Groningen en dat doet me pijn, want iedereen weet hoe vereerd ik was met de aanvoerdersband.”

De slechte prestaties van FC Groningen en wat dat met zich mee brengt speelde volgens Padt een rol. “Er gebeurt natuurlijk veel, we staan er niet goed voor. Nu ook weer een wedstrijd verloren met 1-3, maar dat mag er natuurlijk niet van maken dat ik zo moet reageren”,

Padt nam het besluit in een gesprek maandagmiddag met technisch manager Ron Jans en directeur Hans Nijland. Nijland neemt verder geen maatregelen: “Sergio is zelfbewust en weet dat hij fout zat. Voor ons als club natuurlijk een zeer vervelende en ongewenste situatie. Wij laten aan het Openbaar Ministerie hoe dit verhaal verder gaat lopen.”

Deel dit artikel:

   1. Je wou Hans Nijland het veld insturen Arie? Dat zou er een beetje koddig uitzien. Dan Kan ie nog beter zijn zoon terughalen :p.

 1. Respect Sergio. Dat je dit zo goed op je neemt. Een teken van strekte en dat je het wel waard bent om de club aan te voeren . Ook jij bent een mens.

 2. Nijland heeft een slappe rug en dat was tevens voorspelbaar, door vriend Padt niet te bestraffen kun je de anderen spelers ook niet meer bestraffen als ze naast de pot pissen.
  Nijland maakt er een al grotere puinhoop van, wat een slappe hap.

  1. MarcS,
   Een kruk meer of minder in het veld maakt ook niks uit. Uiteindelijk is er ook nog een portier nodig voor HET MONSTRUM om de miljoenen? bezoekers? de goede weg te wijzen.

 3. Zo komt Padt er bij de club nog erg genadig vanaf.
  Hij zal wel een voorwaardelijke straf of taakstraf opgelegd krijgen.
  Sommigen die hier actief zijn houden zich nu wijselijk stil, in vergelijkbare gevallen spreken ze uit dat types als Padt richting Rusland moeten worden gestuurd voor heropvoeding. Bij een speler van FCG gelden dit soort adviezen kennelijk niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *