Ruime nederlaag FC Groningen tegen Ajax

sport

FC Groningen heeft zaterdagavond in Amsterdam met 3-0 verloren van nummer twee Ajax. FC Groningen zakte naar de 17e en voorlaatste plaats in de eredivisie.

Ajax was voor de pauze beter, maar heel veel kansen kregen de Amsterdammers niet. Ajax kwam na 19 minuten wel voor na een overtreding van Deyovaisio Zeefuik in het strafschopgebied. Klaas Jan Huntelaar schoot vanaf elf meter raak: 1-0.

Na rust kreeg Ajax enkele goede kansen waaronder een bal van Hakim Ziyech na een uur spelen die net naast ging. Zes minuten later was het wel raak en Huntelaar maakte zijn tweede van de avond. Oud FC Groningen speler Dusan Tadic maakte er na 76 minuten 3-0 van. Ajax speelde daarna de wedstrijd rustig uit.

Deel dit artikel:

 1. Ik heb schijt aan deze uitslag.
  Op naar linker rijtje !
  Van de 1e divisie, dat dan wel.
  Jammer, maar het is niet anders.
  FcG, gegokt en verloren.

  1. Weet niet of je gekeken hebt, maar eerste zestig minuten ging het gelijk op. 020 een ten onrechte gegeven penal, en veel meer balbezit, maar niet beter.

   Als we als supporters achter de club gaan staan, ondanks dat ie door Nijland en onbekwame kliek (o.a RvC) gekaapt wordt, niet onze jonge jongens uitfluiten, en wat geluk hebben, kunnen we nog steeds eindigen in linkerrijtje.

   Padt is top. Verdediging sterk. Doan en Mahi kunnen prima voetballen. En we hebben daarom heen best wat talent (Hrustic speelde aardig gisteren). Een type Schaars halen in de winterstop. En dan een agressieve versie. Iemand die Ziyech, Frenkie de Jong, De ligt geblesseerd het veld laat verlaten als dat nodig is.

   1. VSH,
    Blijf dromen over het onhaalbare.
    Hoop geeft adem voor leven in de toekomst.
    Met of zonder de FcG.

   2. VSH, Ik heb de gehele wedstrijd wel gekeken maar wel zonder een gekleurde bril, FC Groningen had gewoon helemaal niets in te brengen op een paar kansen na. ( Zeefuik maakte meerdere domme fouten en die staat toch echt wel in de verdediging )
    Op zich is 3-0 verliezen tegen dit Ajax helemaal geen schande, ik wil niet direct de nieuwe trainer eruit hebben maar Nijland speelt wel met onze club om een onervaren trainer aan te stellen, ik kijk nog even een wedstrijdje of 6 verder voor een conclusie te trekken.

   3. Supporter van een club zijn is iets irrationeels. Géén gevolg van een private technocratische rekensom. En in die irrationaliteit lijkt het mij persoonlijk meer op te leveren (toch een kleine rekensom) als ik optimistisch ben.

    Al die “realistische supporters” die azijn over de club uitstorten. Ik snap ze niet zo goed.

   4. @ Doe

    Mijn vorige reactie was voor Adrien. Met betrekking tot zijn opmerking over dromen.

    Heb het bewierookte Ajax niet veel kansen zien creëren. En dat was een verdienste van de FC. Afgezien van deels geflatteerde uitslag tegen Vitesse, geven we weinig weg. Tot de 0-1 (ongeveer 60e minuut) heeft twee week terug PEC geen kans gehad.

    Nu nog een goede afstelling tussen Warmerdam, Mahi, Doan en Hrustic (?).

 2. Supporters worden door hun clubliefde vaak gehinderd bij het analyseren van hun ploeg.
  Ajax deed het kalm aan en FCG was alleen in staat om tegen te houden en dat gaat zelden een wedstrijd lang goed.
  Geen schande. Supporters die menen dat FCG leuk mee kon doen hebben waarschijnlijk een andere wedstrijd bezocht.

 3. Dit is het resultaat van jaren wanbeleid. Spelers worden verkocht, er komt niks voor terug. Tijd voor vers bloed in de top van de club, geen vriendjespolitiek meer. De FCG moet geleid worden als een bedrijf, er moeten resultaten worden gehaald, er hangen grote financieele belangen aan. En dat weet iedereen, het is niet anders.

  1. Veel te duur klotestadion. Aankoopkosten en verkoopopbrengsten redelijk in evenwicht.

   Weggemoffelde stadion, met zere hoge kosten per stoeltje (meer dan €100) en gebrek aan ruimtes voor commerciële activiteiten hebben we te danken aan de corrupte Heerenveensupporter Willem Smink.

   Nijland had tijdens studiereisjes voor Euroborg meer aandacht voor de bar, dan voor de vraag wat een voetbalstadion is. Daarom beantwoorde de lutsers Wiel Arets deze vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *