ProRail gaat 12.00 uur ook niet redden: tot 20.00 uur geen treinen (update)

De werkzaamheden bij station Haren gaan nog langer duren. In eerste instantie dacht spoorbeheerder ProRail rond 12.00 uur weer treinen te kunnen laten rijden, maar waarschijnlijk wordt dit pas na de avondspits.

Het was de bedoeling dat er afgelopen weekend bij het station drie spoordekken voor een nieuwe onderdoorgang ingereden zouden worden. Direct vanaf de eerste dag ging het mis. Een kapotte kiepwagen die zand afvoerde gooide roet in het eten. Daarna zijn de spoorbeheerder en de aannemer achter de feiten aan blijven lopen.

Om de situatie te redden werd besloten om in plaats van drie spoordekken er maar eentje te plaatsen. Dit nam niet weg dat ook met deze maatregel de deadline niet gehaald werd. Aanvankelijk dacht men maandagmiddag rond 12.00 uur het spoor weer in gebruik te kunnen nemen, maar dit wordt waarschijnlijk in de avondspits.

Bussen in plaats van treinen
Hierdoor rijden er geen treinen tussen Groningen en Assen. De NS heeft bussen ingezet. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer een half uur. De treinen van Arriva richting Veendam en Weener rijden wel gewoon volgens de dienstregeling.