Categorieën: Nieuws

Politieactie tegen hennepkweek levert 1,7 miljoen euro op

Zes auto’s, elf panden, vijf wapens, 38.000 euro aan contanten, 61 liter GHB/GBL en 3500 hennepplanten. Dat is de opbrengst van de actieweek #aanpakhennep van de Politie Noord-Nederland.

In totaal was het in beslag genomen materiaal zo’n 1,7 miljoen euro waard. Daarnaast zijn er zeventien verdachten opgepakt en drie bankrekeningen ingenomen. In de afgelopen week doorzocht de politie 112 adressen in Groningen, Friesland en Drenthe. Op 31 van die adressen werd ook daadwerkelijk hennep aangetroffen.

De politie deed deze actie in deze week omdat er nu veel mensen beschikbaar zijn.

Bron: Politie Noord-Nederland
Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Moeten we hier blij mee zijn? Gaan de prijzen voor de wietroker weer omhoog door schaarste. 75% van de invallen was dus onterecht. En het levert helemaal niets op, want wat gaan ze met de spullen doen? Ik zie alleen maar dat het heel veel politie heeft gekost.

    Tijd om de boel te legaliseren.

    • Tijd om te legaliseren ? Neen , tijd om te handhaven ! Misdaad heeft een verregaande invloed in onze maatschappij , een verziekende invloed . Als we hier wat aan gaan doen kunnen we na verloop van tijd de volgende stap maken .
      Maar gezien je reaktie ben je zelf een jointliefhebber en ben je bang dat je hobby door de akties tot nu toe onbetaalbaar zal worden ?

      • Ik hoef me geen zorgen te maken over een joint meer of minder. Zoveel rook ik er niet meer de laatste jaren. Het bier is in verhouding veel meer in prijs gestegen met alle accijns... Althans, in de horeca, want goedkoop bocht geven ze bijna weg in de supermarkt.

        Als je kijkt naar alle landen in de wereld zie je dat die steeds soepeler worden wat betreft softdrugs en Nederland steeds minder soepel. Ik zou het gewoon legaliseren, want het beleid van de overheid is toch zo dat coffeeeshops bevoorraad moeten worden, dus de wiet zal er altijd zijn. Kunnen ze het beter legaliseren en accijns erop zetten. Dan kan de overheid een beetje met de prijs spelen en het gebruik net als cigaretten en alcohol met accijns belasten zodat men wellicht minder rookt. Dan brengt het geld op. Nu gaat de prijs omhoog omdat er veel kostbare politieinzet verloren gaat aan opsporing. dat is verlies voor iedereen.

  • Mooi en nu gelijk een wekelijks terugkerende opsporing, vernietiging, inbeslagname en waar mogelijk verbeurden van in beslag genomen goederen, auto`s en onroerend goed. Misdaad is de laatste decennia lonend geworden en dat kan nooit de bedoeling zijn. Wellicht blijft er dan nog iets van het Nederland over en stopt het afglijden naar een bananenrepubliek/narcostaat waar het de laatste jaren meer en meer naar toe gaat.

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

1 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

2 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

3 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

3 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

4 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

4 uur geleden