Opnieuw grote nederlaag dames GHHC

Vreugde na doelpunt. Foto: Jacob Gunter

De hockeydames van GHHC hebben zondag opnieuw een grote nederlaag geleden. Titelgegadigde Den Bosch won op de Harener Holt in de gestaag neervallende regen met maar liefst 6-1.

Ireen van den Assem opende in de 6e minuut de score voor Den Bosch, uit een strafcorner. Binnen het kwartier stond het al 2-0 door een goal van Frédérique Matla. In de 31e minuut zorgde Matla ook voor de 3-0 voorsprong, waarna Willemijn Bos uit een strafcorner iets terug kon doen: 3-1.

Na de pauze werd de hoop voor GHHC al snel in de kiem gesmoord: Margo van Geffen scoorde in de 38e minuut en Lidewij Welten zorgde drie minuten later voor de 5-1 voorsprong voor Den Bosch. In de 65e minuut tekende Ireen van den Assem uit een strafbal voor de 6-1 eindstand.

GHHC blijft laatste, met 1 punt uit 5 duels, en een triest doelsaldo van 4-23. Er is één troost: ook Huizen en Hurley hebben slechts één punt vergaard.