Moeilijke gebeurtenissen bespreekbaar maken met Doris Dorpsuil

Een scheiding of het overlijden van opa of oma. Dat zijn gebeurtenissen waar veel kinderen mee te maken krijgen, maar die moeilijk bespreekbaar zijn. Daar wil Bo Sijpkes met haar boek Doris Dorpsuil verandering in brengen. Afgelopen zondag werd het boek gepresenteerd.

Het boek heeft vier thema’s en een stappenplan die helpen over verschillende situaties te praten. Het Ronald McDonaldhuis en de Widar vrije school hebben al aangegeven het boek te zullen gebruiken.

Deel dit artikel:

  1. Wat een prachtig initiatief; de kaft is al heel mooi maar inhoudelijk: super dat je (pure kinderlijke door volwassenen vaak verbloemde) emoties zichtbaar en bespreekbaar (voorleesbaar) durft te maken. Wellicht dat ik voor mijn nichtje of neefje dit boek ook ga aanschaffen..als een goede basis/-boek…:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *