FC Groningen thuis opnieuw ten onder

FC Groningen heeft zondag ook het tweede thuisduel van de competitie verloren. Het werd 1-0 voor het tot dan toe nog puntloze PEC Zwolle.

De FC had de hele wedstrijd een licht veldoverwicht, maar dat leidde zelden tot gevaarlijke situaties. Middenvelder Django Warmerdam had tot viermaal toe een kans om te scoren, maar de bal wilde er niet in.

Trainer Danny Buijs bracht in de tweede helft nieuweling Jannik Pohl en Mimoun Mahi in het veld, maar die wisten zich geen kansen te scheppen. In de 64e minuut kwam PEC zelfs op voorsprong, toen doelman Sergio Padt een schot van Van Duinen onvoldoende kon pareren en Vito van Crooij uit de rebound wist te scoren.

In de 74e minuut gooide de FC alles op de aanval: Uriel Antuna kwam er bij. Dat leidde niet tot grote kansen, maar wel tot enige opstootjes. De Groningers wisten in vier duels maar tweemaal te scoren. FC Groningen staat nu op de 16e plaats, met 3 punten uit 4 duels.