Donar verliest ruim van Prishtina

nieuws

Donar heeft donderdagavond in Kosovo met ruim verschil verloren van Z Mobile Prishtina. In deze wedstrijd in de voorronde van de FIBA Champions League won de thuisploeg overtuigend met 84-64.

Donar begon nog voortvarend en stond in de eerste minuten een paar punten voor. Halverwege het eerste kwart namen de Kosovaren echter de leiding, en na 10 minuten was het 20-19. In de eerste helft schoten de Groningers met name bedroevend slecht vanachter de driepuntslijn. Uiteindelijk werden er maar 5 driepunters raak geschoten op 30 pogingen. In het begin van het tweede kwart liep de thuisploeg verder uit, en bij rust was het verschil al 13 punten: 46-33.

In de tweede helft kon Donar geen vuist meer maken tegen Prishtina. Na drie kwarten was de tussenstand 66-49 en in het laatste kwart werd het verschil nog iets groter.

Topscorers bij Donar waren Grant Sitton en Shane Hammink met beiden 11 punten en Jordan Callahan met 10 punten. Topscorer bij Prishtina was A.J. Davis met 25 punten.

De returnwedstrijd is komende zaterdagavond in MartiniPlaza. Donar moet dan met minimaal 21 punten winnen om door te gaan in de Champions League.