Donar komt tekort tegen Fribourg Olympic

Donar heeft de eerste wedstrijd van de tweede voorronde van de FIBA Champions League verloren. In MartiniPlaza werd het dinsdagavond tegen het Zwitserse Fribourg Olympic 67-72.

De thuisploeg, zonder de met griep afwezige Grant Sitton, kende een slechte start en stond halverwege het eerste kwart met 4-14 achter. Vooral de afstandsschoten vielen niet. Aan het eind van het kwart was het verschil nog 5 punten: 11-16. Eerst liepen de gasten verder uit, tot 13-21, maar daarna begon het beter te lopen bij Donar. De Groningers kwamen steeds dichterbij en zo’n 3 minuten voor rust stond de ploeg van coach Erik Braal zelfs even voor: 29-28. Bij rust was de stand 32-33.

In het derde kwart liepen de Zwitsers weer uit tot 10 punten (38-48), waarna Donar het verschil weer verkleinde tot 5 punten aan het eind van het kwart: 49-54. In het laatste probeerde Donar nog de wedstrijd te winnen, maar het verschil van 5 punten bleef na 40 minuten intact.

Topscorer bij Donar was Arvin Slagter met 15 punten. Bij Fribourg Olympic was Babacar Toure topscorer met 22 punten.

Komende vrijdag is in Fribourg de returnwedstrijd. Donar moet dan met minimaal 6 punten verschil winnen om door te gaan in de voorrondes van de Champions League.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *