Donar klaar in Champions League

Donar is uitgeschakeld in de tweede voorronde van de FIBA Champions League. De Groninger basketballers verloren vrijdagavond ook de returnwedstrijd in Zwitserland tegen Fribourg Olympic, na verlenging: 79-77.

Donar moest een achterstand van 5 punten goedmaken in Fribourg, maar begon slecht. Pas na 11-0 voor de thuisploeg kwam de eerste score van de Groningers. Aan het eind van het kwart was het verschil 7 punten: 22-15. In het tweede kwart speelde Donar uitstekend. Met name Shane Hammink was op dreef, met 11 punten in dat kwart. Bij rust had Donar een voorsprong genomen van 5 punten: 36-41. Daarna volgde weer een slechte periode. Al na 2 minuten kwam Fribourg op 42-41, en aan het eind van het kwart stond de thuisploeg voor met 53-52.

In het laatste kwart liep Fribourg al snel uit naar 59-52 en leek de wedstrijd gespeeld, maar Donar vocht zich in korte tijd terug tot 62-61. Aan het eind van het kwart, bij de stand 66-71, miste Teddy Gipson een jumpshot, waardoor een verlenging noodzakelijk was, omdat er over beide wedstrijden geen winnaar was. In die verlenging was Fribourg duidelijk beter. Voor Donar wisten alleen Shane Hammink en Jordan Callahan nog te scoren.

Topscorers bij Donar waren Shane Hammink met 21 punten, Teddy Gipson met 19 punten en Jordan Callahan en Grant Sitton met beiden 10 punten.

Donar stroomt nu in in de FIBA Europe Cup.