Dierenambulance bellen bij Usutu-virus

nieuws

Momenteel heerst er een virus in vogelland. Het betreft het Usutu-virus. Dit virus is dodelijk voor vogels. Vooral merels zijn hier gevoelig voor, maar ook mussen, lijsters en spreeuwen. De Dierenambulance slaat alarm.

De meest duidelijke symptomen bij een vogel met het Usutu-virus zijn rommelige veren, de vogel zit ineengedoken en is makkelijk benaderbaar en zelfs op te pakken.

“Als u een zieke vogel tegenkomt, dan dient u ons direct te bellen. Vervolgens zullen wij de vogel(s) ophalen en naar een opvang brengen voor medicatie en behandeling. Als de vogels weer gezond zijn, worden ze weer vrijgelaten. Treft u een dode vogel aan, dan kunt u twee dingen doen. U kunt de vogel zelf in een plastic zak in de Kliko doen of u belt ons als u het zelf niet aandurft. Dan zullen wij er voor zorgen dat de dode dieren worden afgevoerd. U kunt bellen met onze centrale op 050-5791900,” meldt de Dierenambulance.

Deel dit artikel: