Bewoners balen over communicatie Huismeesters

Bewoners van woningen van woningcorporatie de Huismeesters in Selwerd en de Wijert zijn teleurgesteld. Vorige week moesten zij uit de krant vernemen dat hun woningen gesloopt gaan worden.

Ze hadden dat liever van corporatie de Huismeesters zelf vernomen dan uit de krant De huizen worden gesloopt vanwege tocht, schimmel en het klimaat in de huizen. Met behulp van de SP maakten zij zwartboeken en verzamelde handtekeningen en voerden actie maar een bevredigend resultaat bleef uit.Totdat zij vorige week in de krant lazen dat de huizen gesloopt gaan worden. Ze hadden meer overleg met de Huismeesters willen hebben.

Corperatie de Huismeesters laat weten dat in het krantenbericht geen melding gemaakt is over sloop van eengezinswoningen in Selwerd. Alleen de plannen voor De Wijert werden daarin genoemd, die bewoners zijn begin juli geïnformeerd. Ze heeft afgelopen donderdag de bewoners uit Selwerd geïnformeerd over de plannen. Deze keuze is zorgvuldig gemaakt in nauw overleg met de gemeente Groningen en De Huurdersraad en wordt toegelicht tijdens een bewonersbijeenkomst.