Categorieën: Nieuws

“Wethouder moet mond houden over kamertekort”

Wethouder Roeland van der Schaaf moet zijn mond houden over het kamertekort. Dat zegt fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de partij Stad en Ommeland.

Van der Schaaf zei in interviews dat hij het tekort aan kamers voor studenten beu was, en ook dacht aan “Campusachtige” oplossingen. Sijbolts vindt dit goedkope verkiezingsretoriek. Al negen jaar geleden wilde zijn toenmalige Stadspartij een Campus op het Suikerunie terrein, vanwege de toename van het aantal studenten. Die plannen werden in de raad en daarbuiten belachelijk gemaakt.

De campus staat nog steeds op het verkiezingsprogramma van Stad en Ommeland, en het is een beter alternatief dan tentenkampen of containerwoningen. Volgens Sijbolts liggen de oorzaken mede bij een gebrek aan visie. De student is het slachtoffer, en er moet nu echt iets gebeuren, zoals een mooie campus op Zernike of elders.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Het lijkt me dat Sijbolts zelf beter zijn mond kan houden, want wat er uitkomst is zowel onbeschoft als onwetend.

  • Sijbolts heeft wederom groot gelijk.

    Weet niet wiens belangen Van der Schaaf vertegenwoordigt, maar in ieder geval die niet van de stad-Groninger.

    Eng mannetje.

  • Krokodillentranen. Zodra het woord 'buitenlander' klinkt, staat de PvdA met een zak geld klaar om het kamerprobleem in 1 keer op te lossen. Alleen voor de buitenlandse studenten natuurlijk. De Nederlandse studenten moesten wijken voor een tram en forum en lachtten Prummel destijds hard uit. En nu zijn er plots wel oplossingen na 10 jaar aanklooien?

    De SP is ook tegen een campus, pluche in ruil voor een forum, tram en wat grijpstuivers. En daarmee is hun populaire rubriek "huisjesmelker van het jaar" weer gered voor een nieuw seizoen. Kunnen ze weer janken en wijzen in plaats van oplossen. Tot op heden stemden de huisjesmelkers altijd SP, PvdA, GroenLinks en D66, wisten ze zeker dat ze nog jaren mooie huren konden vangen.

    Je zal gek zijn als je nog op deze partijen stemt en geen kamer kan vinden, of een studentenhuis als buren krijgt. Gewoon een maximum stellen, max 100 studenten. De rest zoeken maar een andere stad om te studeren. Zo simpel is het. Maar om tijd te rekken gaan ze zich weer excuseren en vingerwijzen naar landelijke of wellicht Europese regels....

  • Marcus zou eens aan fact checking moeten gaan doen voor hij weer iets gaat posten. Hij gaat de laatste weken wel erg vaak op z`n bek door onzin te posten en dat ook nog tegen beter weten in blijft verdedigen.

    • Voor je dure Engelse termen gebruikt Middenweg, moet je wel zeker weten wat ze betekenen, anders sla je een modderfiguur.

  • Eens met Amrut Sijbolts!
    Doorzichtige en bijna voorspelbare verkiezingsretoriek van Roeland van der Schaaf.

  • Hoewel Sijbolts wel ergens een punt heeft met zijn verhaal vind ik de formulering nogal ongelukkig. Natuurlijk hoeft een wethouder niet z'n mond te houden en al helemaal niet op commando van iemand van een partijtje die onder zijn leiding na de marge van de lokale politiek is afgezakt. Tja nu er verkiezingen op komst zijn weer lekker stoer doen!

    • Naar ik aan mag nemen doel jij op je woorden: "lekker stoer doen" op de uitspraken van Van der Schaaf? Die man moet zich inderdaad doodschamen voor dit soort uitspraken, waar hij als wethouder in samenspraak met zijn collega wethouders, jaren geleden al een studentenstop in had moeten lasten. Immers regeren is vooruit zien, maar dat is ook aan het huidige college niet besteed.
      Dat de voormalige Stadspartij nu omgedoopt in Stad en Ommeland na de verkiezingen misschien nog een enkele zetel over gaat houden, als dat al gaat lukken, heeft deze partij vanzelfsprekend aan zichzelf te wijten. Heb recent nog iemand van de oude garde van de voormalige Stadspartij partij gevraagd of Sijbolts nog wel deel uitmaakt van de nieuwe partij, had al maanden niets meer van hem gezien of gehoord, werd door deze persoon wel bevestigd dat Sijbolts er nog altijd zit, iets wat door dit item, wordt bevestigd.

      • De partij Stad en Ommeland had beter de oude garde van de stadspartij kunnen aantrekken dan de huidige. Moest toch een nieuwe naam komen en de stadspartij zal weinig stemmen trekken. Terwijl er zoveel kansen zijn om zich te onderscheiden en weer wat te betekenen.

Recente berichten

Westelijke ringweg komend weekend deels dicht

De westelijke ringweg (N370) is komend weekend deels dicht. De weg is vanaf vrijdagavond in…

1 uur geleden

Dodenherdenking in Groningen wordt ‘anders dan andere jaren’ vanwege extra veiligheidsmaatregelen

De gemeente Groningen neemt dit jaar extra maatregelen om de dodenherdenking op 4 mei veilig…

2 uur geleden

Noordelijke ouderenzorg voelt zich nog steeds achteraan staan na Voorjaarsnota: ‘Kabinet de ouderenzorg als pinautomaat’

“Ondanks eerdere beloftes en bezweringsformules, laat het demissionaire kabinet de ouderenzorg in de kou staan.”…

3 uur geleden

Extra reistijd in meivakantie tussen Groningen en Zwolle door renovatie brug

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten van maandag 29 april tot en met woensdag 1…

4 uur geleden

Wat vindt Groningen van het Geheugenpaviljoen? Vul onze enquête in!

Het Geheugenpaviljoen is een stuk van de oude zuidelijke ringweg dat een kunstwerk en een…

5 uur geleden

OM wil Stadjer (30) zeker twee jaar in het cachot voor drugshandel

Twee jaar cel en nog ééns een jaar voorwaardelijk. Als het aan het OM ligt,…

5 uur geleden