Scooterrijdster gewond bij verkeersongeluk Oranjewijk

Bij een verkeersongeluk maandagmiddag in de Oranjewijk is de opzittende van een scooter gewond geraakt. Dat meldt de incidentenwebsite groningsnieuws.nl.

Het ongeluk gebeurde rond de klok van 16.30 uur op de kruising Prinsesseweg met de Johan Willem Frisostraat. De bestuurder van een bestelbusje wilde vanaf de Prinsesseweg de J.W. Frisostraat inslaan. Net op dat moment kwam een scooter aanrijden met daarop twee personen. Naar alle waarschijnlijkheid bevond de scooter zich in de dode hoek waardoor het vehikel over het hoofd werd gezien en een een aanrijding het gevolg was. Beide opzittenden van de scooter kwamen ten val.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Zij constateerden dat de bestuurster van de scooter niets mankeerde. De bijrijdster is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Deel dit artikel:

  1. Scooters gaan te snel en worden daarom niet opgemerkt en kunnen zelf niet meer snel genoeg reageren. Tijd dat ze naar de weg verhuizen dan zijn ze beter zichtbaar voor automobilisten.

      1. Los van het feit dat de meeste scooters te hard gaan is 25 kmpu vrij snel en dan is het niet vreemd dat een automobilist een scooter niet opmerkt als er ook nog eens auto’s tussen weg en fietspad staan. Als je een beetje had opgelet zag je dat ik over scooters in het algemeen sprak. Maar het is uiteraard veel leuker een ander wat te verwijten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *