Categorieën: Nieuws

Rug vraagt personeel internationale studenten op te vangen

De RUG heeft vrijdagmiddag aan medewerkers van de stafafdeling gevraagd of zij bereid zijn om vrijwillig en tijdelijk een internationale student op te vangen. Dat meldt RTV Noord.

‘Dit jaar verwachten we opnieuw veel nieuwe buitenlandse studenten bij de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool. Een deel van die nieuwe internationale studenten heeft grote moeite met het vinden van passende woonruimte aan het begin van het studiejaar’, citeert RTV Noord uit de mail. ‘Ondanks alle inspanningen verwachten we dat een aantal studenten het de komende weken niet zal lukken woonruimte te vinden.Als medewerker van de RUG kun je helpen. Heb je een kamer of op een andere manier woonruimte of bed beschikbaar? Of lijkt het je leuk om tijdelijk onderdak te bieden aan een aanstaande RUG student(e) uit het buitenland? Meld je dan vrijwillig aan. Vanuit deze situatie zal het voor de student makkelijker zijn om een definitieve plek te zoeken. Een onkostenvergoeding mag worden gevraagd, maar geen huur’,  citeert de omroep verder uit de mail.

Jorien Bakker, woordvoerster van de RUG, bevestigt de inhoud van de mail aan RTV Noord. ‘Dit is een van de opties die wij achter de hand hebben gehouden, en nu inzetten. We hebben dit verzoek eerst uitgezet binnen het Bureau van de Universiteit.’Dat is de stafafdeling van de RUG. Niet alle medewerkers van de universiteit vallen onder die afdeling. ‘We kijken nu eerst wat de reacties zijn. Het is puur een attentie’, zegt Bakker.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Grappig zoals de benepen kruideniersmentaliteit van de RuG nu voor iedereen zo pijnlijk zichtbaar is. De RuG wil zo ontzettend graag internationaal meedoen. Maar in die internationale context is het gebruikelijk dat je als universiteit zorg draagt voor de huisvesting van je buitenlandse studenten. En daar laat de RuG het voor het al jarenlang jammerlijk afweten, want dat kost geld en dat moeten we niet willen. Holland op z'n smalst.

  • Mooie geste, maar eigenlijk dient de Universiteit veel actiever te zijn op het gebied van huisvesting in plaats van de studenten aan de markt over te leveren. Betaalbare huisvesting voor internationale studenten. Op of bij Zernike. Deze groep is extra kwetsbaar omdat ze de taal en cultuur nog niet kennen. Laat ze geen melkkoe zijn. Dat is een kwestie van respect. Maak er een internationale campus met ook ruimte voor Nederlandse studenten.

  • Er staan genoeg kantoorpanden leeg! Wat dacht je van die lelijke zwarte doos?.
    Martini Trade Center staan ook veel kantoren leeg.
    Oude pand van V & D staat ook leeg

Recente berichten

Ontruiming Domino’s Pizza Boterdiep door gaslek

Personeel van Domino’s pizza aan het Boterdiep moest het pand donderdagavond verlaten vanwege een gaslek.…

2 uur geleden

31 mei eerste orgelconcert in Martinikerk na opknapbeurt hoofdorgel

Organist Erwin Wiersinga geeft op vrijdagavond 31 mei het eerste orgelconcert na de grote stemming…

4 uur geleden

Meikermis officieel geopend door wethouder Wijnja

Wethouder Mirjam Wijnja (GroenLinks) opende donderdagmiddag om 16:00 de Meikermis van Groningen op het horecaplein…

5 uur geleden

Twee winkeldieven opgepakt in toiletten Grote Markt

Twee winkeldieven zijn donderdagmiddag na meerdere diefstallen in de Herestraat aangehouden in de openbare toiletten…

6 uur geleden

Persoon loopt met vuurwapen de New Yorker aan de Vismarkt binnen

Bij modezaak de New Yorker aan de Vismarkt is donderdagmiddag een agressieve persoon naar binnen…

6 uur geleden

Twee gewonden in Noordlaren door mogelijke explosie

Aan de Lageweg/Noordlaarderweg in Noordlaren zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt bij een mogelijke explosie.…

7 uur geleden