Politie: ‘Dezelfde dader(s) verantwoordelijk voor inbraken P+R terreinen’

Voor de reeks vernielingen en inbraken bij auto’s op het P+R terrein in Kardinge is waarschijnlijk dezelfde dader of groep verantwoordelijk. Over de rest van de inbraken tast de politie nog in het duister. 

Woordvoerder Anthony Hogeveen vertelt dat de werkwijze bij de inbraken op Kardinge hetzelfde lijkt. Over het P+R terrein aan de Driebondsweg is nog weinig informatie.

De stad wordt sinds vorige week geteisterd door vernielingen en inbraken op P+R terreinen. Vrijdagnacht werd er voor het laatst ingebroken, dat gebeurde bij twee auto’s aan de Driebondsweg. De voorgaande nachten was het op dit terrein en op andere P+R-terreinen rond de stad ook al raak. De inbraakgolf begon in de nacht van maandag op dinsdag waarbij er bij diverse auto’s werd ingebroken op het parkeerterrein bij Kardinge en in Haren. Vrijdagochtend bleek dat dieven hadden toegeslagen eveneens aan de Driebondsweg en op sportpark Corpus den Hoorn.

“Ik heb even teruggezocht en in vergelijking met vorig jaar zijn er minder autoinbraken en vernielingen. Het is heel vervelend voor diegene die het nu overkomt. Dat er nu een piek is op P+R terreinen is wel waar.” De politie liet vrijdag aan OOG TV weten dat er de komende tijd extra gesurveilleerd wordt op de P+R-terreinen. Dat lijkt te werken. “Sindsdien hebben we geen nieuwe meldingen meer ontvangen,” blikt de woordvoerder terug. “Ook roepen we eigenaren op om aangifte te doen en we willen graag in contact komen met mensen die iets gezien hebben.”