Fietsdeel Gerrit Krolbrug blijft onbruikbaar na aanvaring

wijken
bron foto: Dorine Sibbes @dorinesibbes op Twitter

De Gerrit Krolbrug is weer geopend, maar het fietsgedeelte blijft door een aanvaring onbruikbaar.

“De fietsbrug is recentelijk aangevaren,” zegt Rijkswaterstaat in een reactie op een vraag van een twitteraar. “De brug is beschadigd geraakt, vandaar dat deze buiten gebruik is. Ik kan helaas nog geen datum geven van wanneer die weer opengaat.”

Tussen 23 juli en 6 augustus kreeg de Gerrit Krolbrug in een opknapbeurt. De brug tussen de Korrewegwijk en Ulgersmaborg bleef twee weken lang open staan, waardoor er geen wegverkeer mogelijk was. Het onderhoud was nodig om de brug in goede en veilige staat te houden, totdat de brug in 2021 geheel wordt vernieuwd. Er werd gewerkt aan de bewegende delen van de brug en de stalen delen kregen een nieuwe verflaag.

Deel dit artikel: