FC Groningen begint competitie met dikke nederlaag

FC Groningen is het nieuwe eredivisie-seizoen zondag begonnen met een forse 5-1 nederlaag tegen Vitesse. De Groningers waren in alle opzichten de mindere van de Arnhemmers.

Bryan Linssen, tot mei 2017 nog in dienst bij FC Groningen, zette Vitesse in de 22e minuut op voorsprong. Ritsu Doan zorgde in de 38e minuut voor de gelijkmaker, maar kort voor de pauze zette Bero de Arnhemmers opnieuw op voorsprong.

Na een uur spelen was er geen houden meer aan en werd de verdediging van FC Groningen compleet overlopen. Beerens (62e minuut), Clark-Salter (66e minuut) en Matavz (71e minuut) zetten orde op zaken. Mahi raakte voor de bezoekers nog de paal. Kortom: er is voor de spelers en nieuwbakken trainer Danny Buys nog een hoop werk te verrichten.