FC Groningen begint competitie met dikke nederlaag

sport

FC Groningen is het nieuwe eredivisie-seizoen zondag begonnen met een forse 5-1 nederlaag tegen Vitesse. De Groningers waren in alle opzichten de mindere van de Arnhemmers.

Bryan Linssen, tot mei 2017 nog in dienst bij FC Groningen, zette Vitesse in de 22e minuut op voorsprong. Ritsu Doan zorgde in de 38e minuut voor de gelijkmaker, maar kort voor de pauze zette Bero de Arnhemmers opnieuw op voorsprong.

Na een uur spelen was er geen houden meer aan en werd de verdediging van FC Groningen compleet overlopen. Beerens (62e minuut), Clark-Salter (66e minuut) en Matavz (71e minuut) zetten orde op zaken. Mahi raakte voor de bezoekers nog de paal. Kortom: er is voor de spelers en nieuwbakken trainer Danny Buys nog een hoop werk te verrichten.

Deel dit artikel:

 1. Dat FC Groningen verliest van Vitesse is op zich niet opvallend op de uitslag na dan,wat me wel opviel is dat de spelers van de FC Groningen erg geïrriteerd tegenover elkaar waren.
  Als je iets niet wil binnen een team dan is dat wel negativisme en vijandigheid,daar moet z.s.m. een hartig woordje over gesproken worden door Buijs.
  Je teamgenoot verbaal neersabelen bereik je helemaal niet mee en verstoord het gehele team omdat het tot groepjesvorming kan leiden.

  1. Volgens mij is het in twee groepen op te delen. De eerste groep, met Zeefuik voorop, die de mouwen opstropen en voor onze club willen winnen, en de tweede groep met Hrustic die als ballerina’s over het vrijblijvend over het veld willen huppelen.

   Het is te hopen dat Buijs er nu al is achter gekomen dat de laatste groep op een training lekker kan ballen, maar dat je er geen wedstrijden mee wint, en dat een groot deel van de aanhang helemaal klaar is met Garcia Garcia’s, Rusnakjes, Drostjes en Hrusticen.

   Ruim tien jaar terug beleefden we gouden tijden met 442GTPV en elf van de elf die wisten wat er gevraagd werd.

   Bacuna wordt heel erg gemist. Het op tempo een bal in één keer doorspelen wordt gemist. Denk dat Reis dit ook kan. Opstellen die man.

   1. Nee, Bacuna is zeker nog géén leider. Wellicht over een aantal jaar. Maar mis zijn passing, en ik hoop dat Reis dat kan brengen.

    Komt ook geen leider. Kas is leeg, begrotingstekort drie miljoen, en de zakken van “grootste supporter” Hans Nijland en zijn vriendjes worden ook dit jaar weer goed gevuld.

   2. Bacuna was vorig jaar slechts bij 5 doelpunten betrokken, hij scoorde een keer en leverde 4 assists af. Vijf spelers van FCG deden het wat dit aspect betreft beter.
    Bij Huddersfield zit hij niet eens op de bank, ze hebben daar inmiddels ook in de gaten dat ze geen speler voor de basis hebben gekocht.
    Vorig jaar blonk hij uit door voortdurend foute keuze te maken. Wanneer de bal diep moest dan koos hij voor een risicoloze oplossing en omgekeerd. Daarnaast schoot hij vanaf de meest onmogelijke plekken op het doel, zonder veel succes. Duels ging hij uit de weg. Wat dat betreft lijkt hij wel op een andere overgewaardeerde oudspeler: Chery.
    Wanneer je naar de statistieken kijkt dan is de verkoop van Bacuna een zegen voor FCG.

 2. Vitesse is normaal gesproken een maarje te groot voor Groningen. Verliezen in Arnhem is ook niet echt verrassend. Wel zorgelijk is de manier waarop dat gebeurde en het kwaliteisverschil met Vitesse.
  De competitie is nog lang en praatjes van trainers en supprters over de meest gewenste speelstijl die dn vervolgens tot successen zal leiden kun je beter met een korreltje zout nemen.
  Ik verwacht dat een plek in middenmoot een reele afspiegeling van de krachtsverhoudingen zal blijken te zijn. Maar het kan natuurlijk ook allemaal meezitten en dan eindig je zomaar 6e of 7e. Of het zi tegen….

  1. Vorig jaar thuiswedstrijd tegen Sparta overgeslagen. Omdat ik zag dat Drost ook toen weer opgesteld stond. Speelden ze die wedstrijd Sparta van de mat. (Maar die speelden achterin dan ook met Breuer/Fisher).

   Moraal: het kan allemaal zo maar positief omgedraaid worden. Kan nog best een heel leuk seizoen worden. Heb wel vertrouwen in Buijs. Spreekt verstandig. Soms wel open deuren, maar dat is ook haast onvermijdelijk.

 3. Linksback halen. Warmerdam met Reis, Van de Looi en Doan op middenveld. 442 gaan spelen

  Hrustic en Drost naar NIC of andere korfbalclub transfereren. Nul komma nul vechtlust of duelkracht.

 4. 5 -1 iedereen verwijt elkaar van alles, maar waar begint het fout te gaan. Juist bij de man die hier verantwoordelijk voor is dit deze formatie heeft kunnen onstaan. Juist bij de man die goede mensen weggestuurt heeft. Juist bij de man die meelopers om zich heen heeft verzameld. Juist bij de man die zichzelf hoog heeft zitten. Moet er nog een naam genoemd worden, ik denk het niet maar begint met een H en eindigd met een D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *