“Containers Suikerunie niet ten koste van gezinswoningen”

nieuws

De gemeente beschouwt de 240 wooncontainers op het terrein van de Suikerunie niet als nieuwe kamerverhuur die ten koste gaat van goedkope schaarse gezinswoningen. Dat antwoordt de gemeente op vragen van de GroenLinks-fractie.

De containers voorzien in de acute behoefte aan huisvesting voor internationale studenten. Gemeente, RUG en Hanzehogeschool werken eraan mee onder de voorwaarde dat het om betaalbare huisvesting gaat. Met de ontwikkelaar is afgesproken dat de huurprijzen maximaal 495 euro per maand bedragen.

De gemeente zegt op zoek te zijn naar meer permanente oplossingen voor de langere termijn, onder meer op de Zernike Campus. De komende jaren komen er daarnaast nog zo’n 2.000 nieuwe eenheden voor jongeren en studenten bij, zoals in de Reitdiepzone, Paddepoel en Vrydemalaan.

Deel dit artikel:

  1. €495,- per maand voor een niet geisoleerde container van Chinese makelij.
    Dat ze zich niet doodschamen, de projectontwikkelaar en gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *