Politie: ‘Geen cijfers auto-inbraken, wel maatregelen’

De politie heeft nog geen idee hoe veel mensen deze week slachtoffer zijn geworden van auto-inbraken bij Kardinge en Meerstad. De politie gaat wel maatregelen nemen.

“We hebben nog geen cijfers,” laat politiewoordvoerder Anthony Hogeveen weten. “We moeten uitzoeken hoe veel mensen gedupeerd zijn en dat is een tijdrovend klusje.” Voor de derde nacht op rij zijn er auto’s opengebroken bij P+R Kardinge in Groningen. In de nacht van donderdag op vrijdag moesten twee auto’s het ontgelden. Ook bij P+R Meerstad zijn vannacht opnieuw ruiten ingeslagen. Het niet bekend of er ook spullen meegenomen zijn. Deze vernielingen zijn de laatste in een reeks auto-inbraken die vanaf maandagnacht plaatsvinden op meerdere P+R-terreinen in en om de stad Groningen.

“Voor nu maken we mensen via Facebook alerter op de vernielingen en we gaan extra surveilleren op de plaatsen waar het gebeurt. We roepen eigenaren op om aangifte te doen, als ze dat nog niet hebben gedaan. Ook willen we graag dat getuigen zich melden,” legt Hogeveen uit.