Zomerdienstregeling bus duurt nu maar 6 weken

nieuws
Foto: Spoorjan via WikiMedia Commons

Dit jaar rijden de bussen in Groningen en Drenthe voor het eerst maar zes weken een zomervakantie-dienstregeling. Omdat steeds meer forensen gebruik maken van het openbaar vervoer, heeft het OV-Bureau besloten om de zomerdienstregeling met één à twee weken in te korten. 

De aangepaste dienstregeling geldt nu van 21 juli t/m 2 september. In de zomervakantie rijden met name Qliner en Q-link lijnen minder vaak. Overdag rijden ze nog wel minimaal twee keer per uur, dat geldt ook voor enkele stadslijnen. Veel andere lijnen gaan iets minder vaak rijden of worden met een kleinere bus gereden. Tijdens verschillende evenementen worden wel extra bussen ingezet.

Op momenten dat extra boten varen op de verbinding van Lauwersoog naar Schiermonnikoog worden meestal ook extra bussen ingezet tussen Groningen en Lauwersoog.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *