Workshopdag Kamerlingh Onnes prikkelt leerlingen

De workshopdag die dinsdag gehouden werd op het Kamerlingh Onnes is een groot succes. “Prachtig om zoveel leerlingen enthousiast en gemotiveerd bezig te zien.”

Het organiseren van een workshop is een jaarlijkse traditie. “We zien het als een ideale afsluiting van het schooljaar”, vertelt Esther Schaareman van de organisatie. “De toetsweken zitten er op, de cijfers op het rapport zijn gemaakt, waardoor we dat op een leuke en mooie manier af willen sluiten.” En daarom konden de leerlingen kiezen uit ruim dertig workshops die op sport en kunst/cultuurvlak geënt waren.

“Ik ben bezig met het maken van een circustribune”, vertelt één van de leerlingen die de workshop Scretch to Sculpture volgt. “Met restmateriaal maken we een project dat we straks buiten op het schoolplein met bladgoud gaan bespuiten.” De organisatie is zo tevreden dat er volgend jaar opnieuw een workshop gehouden zal worden. “Kinderen komen in aanraking met onbekende vakgebieden en technieken. Ze leren vandaag ontzettend veel.”