Vier locaties op het oog voor nieuwe Oosterpoort

Het stadsbestuur overweegt vier locaties als plek voor het nieuw te bouwen muziekcentrum, dat de huidige Oosterpoort moet gaan vervangen.

Bekend was al dat het terrein waar nu het gebouw DOT staat in beeld was, evenals het zuidelijke stationsgebied. Ook de huidige locatie is een optie. Als vierde mogelijkheid overweegt het stadsbestuur nu het noordelijke stationsgebied, waar het busstation en het Hunzehuys nu staan.

Er komt een vervolgonderzoek waarin het gehele plan verder wordt uitgewerkt. De kosten voor het nieuwe muziekcentrum bedragen minimaal 145 miljoen euro.

Deel dit artikel:

 1. Doe maar het noordelijke stationsgebied. Een architecturaal meesterwerk in dat gebied dat samen met het Groninger Museum en het hoofdstation het gebied opsiert. Bijkomend voordeel, het is iets waar de klagers weer een decennium hun gal kunnen spuwen nu het forum bijna af is.

  1. Marc.

   heel nobel van u dat u aan de klagers over o.a. HET MONSTRUM denkt
   U weet wat ze nodig hebben , hoewel ze op eigen houtje ook hun speerpunten wel kunnen vinden in deze stad. Er gaat genoeg mis. Zie daarvoor ook HET FIASCOHE

  2. MONSTRUM is iets dat tot de sloop, felle kritiek gaat krijgen. Maak je geen zorgen.

   Verder met je eens. Noordelijk stationsgebied is van ongekende lelijkheid. Moet ook plat.

 2. Het busstation en het Hunzehuys zijn natuurljk gedrochten. Het zijn wel relatief jonge gebouwen waardoor de prijs weleens hoog zou kunnen zijn.
  Als locatie voor een nieuw cultuurcentrum is het perfect. Dichtbij de Binnenstad en OV-knooppunt. De huidige locatie en de DOT-locatie scoren dan net iets minder.
  Het zuidelijk stationsgebied is natuurlijk ook een prima plek.
  Het geklaag over het Forum zal straks wel verstommen. Fijn dat er dan inderdaad een alternatieve klaagmuur voorhanden is.
  Mevr. Kiki weet ook vast wel een mooie complottheorie te verzinnen bij alles wat met de locatiekeuze te maken heeft. Ik verheug me nu al op de originele gedachten die ongetwijfeld met een ieder gedeeld worden.

 3. ik stel me zo voor dat de stadsmuzikant met zijn onmiskenbare expertise een belangrijke stem in het kapittel zal hebben. dit is toch geen holle functie?

 4. Meteen even het stadsbalkon met de grond gelijk maken. Zodat het prachtige historische station weer normaal zichtbaar wordt.

 5. Het CiBoGa-terrein is alleen in beeld om nu een extra (tijdelijk) argument aan te dragen om het Oosterhamriktracé af te dwingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *