Vanaf maandag twee weken lang geen auto’s over de Gerrit Krolbrug

wijken
Foto Ben Guldenaar

Tussen 23 juli en 6 augustus krijgt de Gerrit Krolbrug in Groningen een opknapbeurt. De brug tussen de Korrewegwijk en Ulgersmaborg blijft twee weken lang open staan, waardoor er geen wegverkeer mogelijk is.

De fiets- en voetgangersbruggen naast de Gerrit Krolbrug blijven wel toegankelijk. Voor auto’s wordt een omleidingsroute ingesteld. Er zijn stewards aanwezig om hulp te bieden aan fietsers en voetgangers die gebruik maken van de fiets- en voetgangersbruggen. Voor minder validen rijdt er een gratis pendelbus.

Rijkswaterstaat voert het onderhoud aan de brug uit. Het onderhoud is nodig om de brug in goede en veilige staat te houden, totdat de brug in 2021 geheel wordt vernieuwd. Er wordt gewerkt aan de bewegende delen van de brug en de stalen delen krijgen een nieuwe verflaag.

Deel dit artikel: