Categorieën: Nieuws

Stad geen ‘Stad’ meer

In 2008 presenteerde de gemeente de nieuwe ‘Stad-huisstijl’. In 2018 is deze stilletjes aan het verdwijnen. Want Groningen na de herindeling bestaat ook uit heel veel buitengebied.

“Het gebruik van ‘Stad’ zonder lidwoord als synoniem voor Groningen is uniek, straalt iets eigens uit en sluit goed aan bij de identiteit van Groningen,” heette het in 2008. Nu verdwijnt ‘Stad’ uit de advertenties en van het briefpapier tot en met het gemeentelijke wagenpark.

De gemeente die na de herindeling ontstaat bestaat uit een stad, buitengebied en diverse dorpen. Groningen, Haren en Ten Boer hebben afgesproken dat het beeldmerk ‘Stad’ wordt ‘uitgefaseerd’ en dat de nieuwe gemeente een aangepaste huisstijl krijgt.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Weerzinwekkend dat de kleuren van Groningen (Groen Witte) plaatsmaakten voor die van één van de smerigste ideologieën die er bestaat; het marxisme.

    Maar de Groninger drinkt zijn biertje, eet zijn gehaktballetje en hengelt zijn visje en vindt het prima. Dat een groepje anti-Groningers hun cultuur en geschiedenis de nek om draait? Het zal ze een metworst zijn.

    • Een heel stiekem fuseren ze Groningen met Friesland. Dus let goed op VSH. De huidige politici bedenken al corruptienetwerken, omdat het straks minder banen oplevert in het openbaar bestuur. Maar het zal een oorlog gaan geven als ze dit straks officieel aankondigen. Dagelijks verschijnen er al overkoepelende organisaties, waarvan ik het bestaan niet eens wist.

      Dit is een overkill bijvoorbeeld;

      NVBW
      VTW
      Aedes

      Bizar!

  • Goed dat de neutralere naam 'Groningen' gebruikt gaat worden. Stad heeft teveel associaties met de stad en niet met Hoogkerk, Glimmen of Ten Boer.
    Om de kleur van een logo met een ideologie te associeren is nogal vergezocht. Maar dat geldt natuurlijk voor alle complotdenkers. Die zien altijd wel onwaarschijnlijke verbanden in hun fantasie.

  • Ik zou het wel leuk vinden als de kleuren groen en wit erin verwerkt werden. Ik weet de kleuren van Ten Boer en Haren echter niet. Die zouden ook een plaatsje kunnen krijgen.

    • Nou, dan gooien we een heleboel kleuren doorelkaar.
      Krijgen ook wij een "Kamelenjong" zoals Gerben de
      Kameleon destijds noemde.

    • De beste definitie van een Stadjer, is niet een inschrijving in GBA van de de gemeente Groningen, maar een equivalent van de Haagse Hagenees. Spreken van (stad-)Gronings.

      Wat dat betreft is een Tenboerster vaak veel meer een stadjer dan meeste inwoners van de stad Groningen.

      • Dat is jouw hobby VSH een een soort rassenzuiverheidstheorie op stedelijk niveau. Stadjer, Ariër. Whats in a name :p

      • Je staat niet alleen VSH. Maar Marc heeft het weer eens niet begrepen. En drukt je graag in een hoek. Want het bekt zo makkelijk. Vind ie leuk

        Dit lokale beleid slaat door. Waarin zijn oervolk nog verder wordt achtergesteld, dan dat het al was.

        Wie is de baas in de stad? Precies zijn oervolk. Noch het stadsbestuur, noch de politieke partijen. En derhalve geen erkenning.

      • Dom gelul van hystericus Marc.

        Oud klasgenoot van mij was behoorlijk gepygmenteerd, maar sprak prachtig Stad-Gronings (en had van zichzelf een mooie stem) en was dus voor mij een echte Stadjer.

        Racisme zit vaak bij mensen die zichzelf als anti-racist beschouwen. Want als je opkomt voor een verdwijnende Europese subcultuur, wordt het gelijk in de pygment-sfeer getrokken. Terwijl als ik me het lot van de Aboriginals aantrek, ik weer deug.

        #triest

      • Genoeg indo's onder Hagenezen. Helaas vormen Hagenezen net als Stadjers een uitstervend cultuur.

        Maar daar zullen GroenLinksers blij mee zijn. Racisten in de vorm van types die vinden dat alles wat te verbinden is met blanke Europeaan kapot moet.

      • Gaat mij iets te ver.

        Heb niet het idee dat het staand beleid is om de Groninger cultuur uit te gummen. Misschien bij wat cultuurmarxisten, en hele enge Friesjes die fantaseren over een mythisch Groot-Friesland.

        Hoewel geboren en getogen, en met de nodige roots in Groningen, voel ik me geen Groninger. Behoor gevoelsmatig tot géén enkele groep. Of het moet die van losgezongen individualisten zijn. Misschien spijtig, maar waar.
        En als "buitenstaander" verbaas ik me er over dat Groningers zich niet teweer stellen. Waarom nooit een mars op RTV Noord (mediacentrale) georganiseerd. Een club die mede Groninger cultuur (incluis taal moet ondersteunen), maar een bolwerk is voor zeer goed betaalde typen die nauwelijks iets met Groningen lijken te hebben, en er vooral voor eigen inkomen en ambities (Hilversum) zitten. Vind relativeringsvermogen een deugd, maar waarom niet op een gezonde manier voor je cultuur opkomen? Heel vreemd. Zeker omdat Groningers vaak best trots op Groningen zijn.

        Maar gelijktrekken met vreselijke lot van Aboriginals gaat mij net wat te ver. De fenomenale aboriginal-cultuur is bijna volledig in puin dankzij het inktzwart beleid van Engels tuig dat er een paar honderd jaar geleden landde. Vreselijke humanitaire tragedie.

        Ik boycot Australië. Vieze Foster bier vind ik niet te zuipen, dus dat scheelt.

      • Het zijn wederom de jaren '40-'45. De bezetter is terug. En hoe ironisch, ook toen lag de Grote Markt in puin.

Recente berichten

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

4 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

4 uur geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

7 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

7 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

7 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

10 uur geleden