PvdD: “Verdwijnen extra hectare groen zuidelijke ringweg is zuur”

nieuws
Foto: Bart Buitenhuis | Aireality

De fractie van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad vraagt zich af of het verwijderen van een extra hectare groen ten behoeve van de zuidelijke ringweg nog te vermijden is. Onlangs werd bekend dat er honderd aren aan groen gekapt moet worden.

Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren zal er een stuk groen ter hoogte van het Stadspark moeten verdwijnen. “Dit is er weer één in een reeks van forse tegenslagen voor zowel het dierenleven als de omwonenden”, zegt fractievoorzitter Gerjan Kelder van de partij. “Het is onvoorstelbaar hoeveel bomen er al gekapt zijn en hoeveel groen er al verdwenen is ten behoeve van de ring zuid. Dat nu als donderslag bij heldere hemel nog eens een extra hectare groen moet verdwijnen is heel zuur. Dat zijn twee voetbalvelden.”

De partij wil van het college weten of de plannen nog te vermijden zijn. Daarnaast wil men opheldering over de exacte hoeveelheid groen en houtopstand die met de plannen verdwijnt en waarom de noodzaak nu pas aan het licht is gekomen.