Kaartverkoop Noorderzon gaat van start

nieuws
Lisa & The Lips Arts performing festival Noorderzon 2016 photo © Pierre Borasci

De kaartverkoop voor het volledige Noorderzon programma begint vandaag (maandag) om 12.00 uur. De kaarten zijn via de website van Noorderzon beschikbaar.

Vanaf volgende week woensdag zijn de kaarten ook te koop in het VRIJDAG Theater, voorheen Prinsentheater, aan de Noorderbuitensingel 11. Dat kan alleen op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Op maandag 20 augustus kunnen er ook kaarten gekocht worden in de kiosk op het festivalterrein in het Noorderplantsoen. Noorderzon wordt gehouden van 23 augustus tot en met 2 september.

Deel dit artikel:

 1. Ik spreek de hoop uit dat de gemeente een rookverbod heeft opgenomen in de omgevingsvergunning van het Noorderzon-festival. Zo niet, dan kan de burgemeester van Groningen een noodverordening uitvaardigen vanwege brandgevaar.

  Nog beter is dat het Noorderplantsoen, maar ook het Stadspark, rookvrije zônes worden.

 2. Aan iedereen!

  Terwijl in de media de extreem gekleurde foto´s van het MEGA Noorderzonfestival in het kwetsbare Noorderplantsoen op volle toeren draaien, kom ik net van de Groninger Rechtbank om te beginnen met een minimaal aantal stukken wegens een door mij aangevraagde voorlopige voorziening.

  De verhouding tussen het ecologisch kwetsbard Noorderplantsoen met haar Monumentale Bomen – sommige zijn 120 jaar – is net zo ver te zoeken als het verschil tussen de eigen kleuren van de Monumentale Bomen – Kastanjes die al de Kastanje ziekte hebben – en ´s nachts Noorderzon: knal groen, knetter oranje en belachelijk blauw.

  Weet dat in het Vondelpark GEEN grootschalige evenementen mogen.
  Het Vondelpark is een vergelijkbaar type Engels Landschapspark als het Noorderplantsoen.

  Weet dat landschapsarchitect Jorn Copijn in ´95 beleid heeft gemaakt dat absoluut niet in de verste verte niet meer overeenkomt met wat Noorderzon nu allemaal aan ruimte in gebruik neemt.

  Weet dat de Evenementenvergunning 2018 – om het GEHELE Noorderplantsoen een MAAND lang uit te mogen beesten een schijntje kost van de schade die ze aanrichten – slechts 3107, =

  Weet dat Dirk Nijdam ( directeur Groninger Forum) tevens bestuursvoorzitter van de Stichting Noorderzon is.

  Weet dat – ondanks alle tonnen subsidie van de Gemeente Groningen en de Provincie de Stichting Noorderzon in 2016 maar liefst 69.000,= euro verlies draaide.

  Volgens de pas vastgesteld nota Bladgoud kan men – bij ruimtelijke plannen – een Monumentale Boom tegen de vlakte zagen voor de kosten van het minieme bedrag van: 37.500,= euro.

  De Stichting Noorderzon heeft dus onvoldoende financiele middelen om schade aan Bomen – wat soms jaren later pas duidelijk wordt – te betalen.

  Er is nog veel meer.
  Maar ik laat het hierbij

  Mevrouw Kiki

 3. De grote vraag is hoe het toestaan van het Noorderzon-festival zich verhoudt met de in februari 2014 uitgebrachte Bomenstructuurvisie van de gemeente Groningen, genaamd “Sterke Stammen”.

  Zie: https://bomenriddersgroningen.nl/wp-content/uploads/2016/02/Bomenstructuurvisie_Sterke_Stammen-1.pdf

  In deze Bomenstructuurvisie 2014 (opgesteld tijdens het wethouderschap van mr. Jan Seton van het CDA) wordt verwezen naar de nota Bladgoud uit het jaar 2000 (op pagina 21). In deze nota staat een integrale lijst van monumentale bomen met paspoortnummers, waarin alle gegevens van de monumentale bomen zijn opgenomen.

  In de “Bomenstructuurvisie”, in hoofdstuk 4 (pp. 29-31), staat dat bomen de kans moeten krijgen “om oud te worden” (zie p. 29 bovenaan). Dit geldt te meer voor de monumentale bomen in het Noorderplantsoen; in goede samenhang met de Stedelijke Ecologische Structuur (SES). Hoe verhoudt zich “Duurzaam Boombeheer” (p. 29) met het toestaan van het Noorderzon-festival?

  Zeker tijdens deze oververhitte zomer? Zie p. 30, de rechterkolom, m.b.t. “Bomen en hitte”.

  In de gemeente Groningen staan ruim 6.000 monumentale bomen (zie p. 22, rechterkolom, bovenaan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *