Huurdersfestival SP groot succes

nieuws
Foto: Jimmy Dijk

Het Huurdersfestival dat zaterdag door de SP gehouden werd in de wijk Paddepoel is een groot succes geworden. Ruim tweehonderd mensen brachten een bezoek.

De SP heeft de afgelopen maanden in een tiental wijken actie gevoerd waarbij er samen met huurders gestreden werd voor betere, gezonde woningen en goede renovatieplannen. Om dit nog beter te organiseren werd het Huurdersfestival georganiseerd waarbij er verschillende workshops gehouden werden waar mensen van elkaar konden leren maar elkaar ook konden inspireren om in hun buurt aan de slag te gaan.

Fractievoorzitter Jimmy Dijk van de SP geeft aan dat de dag als resultaat heeft opgeleverd dat er een Groninger huurdersverbond opgericht gaat worden. “Een huurdersverbond dat echte zeggenschap voor huurders afdwingt en organiseert. Die op klachten en problemen in buurten afgaat, die huurders vertegenwoordigt en hen organiseert om zo problemen aan te pakken. Want wanneer wij ons verenigen, samen die strijd aangaan, dan kunnen we ongelooflijk veel bereiken.”

Foto: Jimmy Dijk