Groot deel van de stad zat zonder water, oorzaak bekend (update 2)

De stad Groningen en Haren zaten maandagmiddag voor het grootste deel zonder water. De oorzaak is inmiddels bekend en de watervoorziening komt weer op gang

Het gaat om een technische storing in één van de waterpompen in de productlocatie De Punt die iets voor 14.00 uur begon. Het water werd niet verder getransporteerd naar Groningen, Haren en een deel van Paterswolde. Het waterbedrijf had even tijd nodig om uit te vinden waar het probleem zat. Medewerkers bedienden een tijd handmatig de “knoppen” waardoor vanaf 15.30 uur er weer water uit de kraan bij de eerste huishoudens en bedrijven  begon te komen. Het waterbedrijf roept de mensen nog wel op om zuinig met water om te gaan. Op die manier zijn morgenochtend de waterbuffers van het bedrijf weer voldoende gevuld.

Er zijn geen grote problemen ontstaan doorat er geen water meer uit de kraan kwam. Wel was er een grote run op bronwater in de winkels.

Waterbedrijf Groningen wist de oorzaak van de waterstoring dus in eerste instantie nog niet. “Op dit moment is het onze prioriteit om uit te zoeken wat er aan de hand is. Het is even alle hens aan dek,” zei een woordvoerder. “We worden helemaal platgebeld, maar dat heeft geen zin. We gaan eerst uitzoeken wat er aan de hand is, zodra we dat weten, communiceren we het via Facebook en andere kanalen.”

 

Deel dit artikel:

 1. We zijn al weken zuinig met water, maar wanneer het warm is gaat de watervoorziening stuk, vriest het dan gaat de CV stuk, het is of de duivel er mee speelt. Maar waar ik me mateloos aan irriteer is dat voetbalveld van de FC in Corpus den Hoorn, dagelijks wordt het besproeid, en niet een klein beetje, maar meerdere waterkanonnen staan te spuiten, het veld ligt er schitterend bij, als het maar om voetbal gaat dan is blijkbaar alles geoorloofd.

  1. @ Karel.

   Kan jou de beelden van de huldiging na de gewonnen bekerfinale aanraden. Dertigduizend uitzinnige mensen, die op een gezonde manier in het Stadspark eventjes trots op hun Groningerschap kunnen zijn. Prachtig.

   Het veld bij Corpus is elke druppel waard. Ken géén halve hectare flora die meer voor het welzijn van een grote groep mensen doet, dan deze halve hectare.

   Voetbal? Belangrijkste bijzaak in het leven!

 2. Prioriteiten zijn dat. Niet de juiste overigens. Daarom gewoon lekker op een gewone manier blijven gebruiken. Daar betaal je immers ook (flink) voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *