Groningse studentes testen hennepproducten tijdens Nijmeegse vierdaagse

nieuws
Foto: Hanze

Studentes Michelle Lieffering en Riëtte Folkers van Academie Minerva testen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse prototypes van producten gemaakt van industriële hennep. Deze hebben ze ontwikkeld tijdens hun stage binnen de Hemp Design Factory.

Michelle Lieffering ontwikkelde tijdens haar stage het product ‘Step on the Grass’: Grasbeschermende hennepmatten waarin gras- en bloem zaden zijn verwerkt. Tijdens de feesten liggen de matten eerst ter bescherming over het gras en na afloop worden ze door de bodem opgenomen en bevorderen ze door de zaden het herstel en de bloei van gras en bloemen. Riëtte Folkers ontwikkelde klikbare transportpallets van hennep. De platen worden over gras heen gelegd om het te beschermen, en na afloop worden ze weer verwijderd. Dit geeft het gras een aanmerkelijk kortere hersteltijd, omdat het niet beschadigd is geraakt.

De prototypes zijn te vinden op drie locaties in Nijmegen: het Kronenburgerpark, Valkhof en het Hunnerpark. De Hemp Design Factory is de innovatiewerkplaats van het lectoraat Art & Sustainability van de Hanzehogeschool op initiatief van de Kenniscentra ‘Kunst & Samenleving’ en ‘Biobased Economy’ en het bedrijf HempFlax uit Oude Pekela.

Deel dit artikel:

  1. Die matten zijn vast ook fijn als bescherming voor onder de tent.
    Zo hou je de onderkant van de tent schoon en is de campingbaas ook blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *