Fietser gewond bij aanrijding met bus

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk maandagochtend in de Oude Ebbingestraat is een fietser aangereden door een bus. Dat meldt de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde even voor de klok van 12.00 uur. De bus haalde een fietser in waarna volgens ooggetuigen de chauffeur de fietser afsneed en een aanrijding het gevolg was. De chauffeur reed na het ongeluk door. Omstanders hebben zich over het gewonde slachtoffer ontfermd en verleenden eerste hulp tot de ambulance ter plaatse kwam.

Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

  1. Snel alle bussen in het centrum vervangen door kleine, emissievrije exemplaren. Deze situatie, waarbij de hele dag stinkende, gevaarlijke monstrueuze contrapties het leven van voetganger en fietser bedreigen is onhoudbaar. En gemeente, doe alstublieft eens iets aan al die auto’s op plekken waar ze helemaal niet mogen zijn. Vismarkt, Zuiderdiep….

  2. Duidelijk dat bussen niet op zijn plaats zijn binnen de diepenring. Chauffeurs zijn niet goed in staat om met de drukte van fietsers en smalle straten om te gaan.
    Bij de Aakerk eo is het nu heerlijk rustig en veilig doordat de bussen niet verder komen dan de Westerhaven. De Aweg en Brugstraat zien er heel wat aantrekkelijker uit dan voorheen.
    Het blijft gek dat het niet veel eerder is gebeurd.
    Wanneer je kijkt naar de bezetting van de minibusjes dan kunnen die ook wel afgeschaft worden. Dit is een overbodige en veel te dure voorziening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *