Brand bij recyclingbedrijf Winschoterdiep

Op het terrein van een recyclingbedrijf aan de Duinkerkenstraat is zaterdagavond brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand.

De brand werd even na de klok van 22.00 uur gemeld bij de brandweer die daarop uitrukte met een bluswagen, een hoogwerker en een schuimblusvoertuig. Een kwartier na aankomst werd opgeschaald naar middelbrand waarop de assistentie werd ingeroepen van een tweede tankautospuit. “Het gaat om een forse bult afval die in een loods op het terrein in brand staat”, vertelt Johan Bosklopper van de brandweer. “Omdat zulke branden wel eens lang kunnen duren hebben we direct opgeschaald naar middelbrand om extra mensen aanwezig te hebben maar ook om voldoende water op de vuurhaard te kunnen spuiten. Zo is ook ons groot watertransport gealarmeerd. Met deze dompelpomp kunnen we heel veel water naar het brandadres pompen.”

Volgens incidentfotografen komt er bij de brand enige rook vrij. Deze rookwolken trekken richting Haren. “Maar het is niet absurd veel”, zegt Martin Nuver van 112groningen.nl. “Ze proberen dit onder controle te houden.” De verwachting is dat de brandweer nog enkele uren bezig is om de brand te blussen.

Update 23.30 uur:
“We zijn op dit moment bezig om het brandende afval naar buiten te brengen zodat we het goed af kunnen blussen. Hierbij kan er tijdelijk extra rook bij vrijkomen. Heeft u last van de rook, sluit dan ramen en deuren.”

Update 01.00 uur:
“Het meeste afval hebben we uit de loods gereden. Het sein brand meester is gegeven. De eerste collega’s gaan weer naar de kazerne. De verwachting is dat het nablussen nog wel eventjes gaat duren.”

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hoe groot de schade aan het gebouw is zal later zondag geïnventariseerd worden.

Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl